Windows 7 kommer til neste jul

Og neste versjon av Windows Server kommer samtidig.

Windows 7 kommer til neste jul

Og neste versjon av Windows Server kommer samtidig.

Microsoft har viste frem neste versjon av sitt operativsystem, Windows 7, på Professional Developers Conference (PDC) i forrige uke. Den ble også vist frem på Universitet i Oslo.

Microsoft lanserte Windows Vista i november 2006, men produktet var ikke tilgjengelig i butikkene og fra forhandlere før i slutten av januar 2007.

Datoen for når den skal lanseres har ikke vært klar, men Microsoft har tidligere sagt at den vil komme 3 år etter Vista. Det betyr at den enten blir tilgjengelig i november 2009, eller januar 2010.

I en teknisk presentasjon med journalister i Los Angeles torsdag denne uken, kom det som er den mest konkrete bekreftelsen på lanseringstidspunktet hittil. Microsoft-direktør Doug Howe holdt en presentasjon der han snakket litt om fokuset på Windows Vista i tiden fremover, og sa også noen ord om etterfølgeren Windows 7.

- Julefokuset vil definitivt være på Windows 7, sa Howe på presentasjonen, ifølge CNet News.

Dermed er det i praksis bekreftet at Microsoft forholder seg til en treårsfrist fra novemberlanseringen av Vista i 2006.

Microsofts vage lanseringsdato henger trolig sammen med at selskapet er redde for en ny PR-blunder hvis de av en eller annen grunn ikke klarer å levere på datoen de lover. Det er et problem som programvaregiganten har mye erfaring med fra tidligere.

Mye tyder imidlertid på at Microsoft vil klare å holde sin egen frist denne gangen. De har lært leksen sin fra problemene med Vista, og Windows 7 vil være kompatibel med alle drivere som virker på Vista. Det har etterhvert blitt mange, og dermed er økosystemet rundt operativsystemet allerede på plass ved lanseringen.

Det som ble vist frem på PDC var en pre-beta, det vil si en utgave som ikke er funksjonsferdig. Den første og eneste betautgaven forventes å slippes i begynnelsen av 2009.

Windows 7 og Windows Server 2008 R2 lanseres samtidig, forteller David Lowe, produktssjef for Windows Server til digi.no.
Windows 7 og Windows Server 2008 R2 lanseres samtidig, forteller David Lowe, produktssjef for Windows Server til digi.no.

I et intervju med digi.no forteller Microsofts produktsjef for Windows Server, Dawid Lowe, at Windows 7 og neste versjon av Windows Server vil bli lansert samtidig.

- Windows 7 og Windows Server 2008 R2 deler den samme kodebasen, sier Lowe til digi.no.

Han ville ikke bekrefte lanseringstidspunktet i intervjuet, men følte seg trygg på at Microsoft ville klare å lansere i henhold til planen. Det gjaldt også serveren, selv om forrige utgave ble lansert et år etter Windows Vista.

- Windows 7 har hatt et ekstra år med utvikling, sier Lowe.

    Les også:

Til toppen