Windows 7 mer bakoverkompatibel enn Vista

Støtter mer gammel programvare.

Windows 7 mer bakoverkompatibel enn Vista

Støtter mer gammel programvare.

Kompatibilitet med eldre programvare var ikke Windows Vistas sterkeste side, da det kom. Dette har bedret seg betydelig med senere oppdateringer, men fortsatt er det en hel del eksisterende programvare som ikke kan brukes sammen med operativsystemet. De som er avhengige av disse programmene, er dermed låst til eldre versjoner av Windows.

Microsofts testteam skriver i dette blogginnlegget at selskapet med Windows 7 har vært i stand til å «redde» flere applikasjoner enn tidligere. Det har i denne omgang blitt lagt særlig vekt på tredjepartsprogramvare på andre språk enn engelsk.

Så langt har selskapet fått drøyt 30 applikasjoner som ikke har fungert bra i Vista, til å virke i Windows 7. Mange av disse har skriftspråkene inkluderer flere eller helt andre tegn enn engelsk.

Foreløpig er det bare ett norsk program på listen, Visma Avendo Fakturering. Hele listen er gjengitt i blogginnlegget.

Microsoft skriver at de fleste endringene som er gjort i Windows 7 for å få applikasjonene til å fungere, vurderes å bli gjort tilgjengelige også i potensielle oppdateringer til Windows Vista.

Til tross for disse og kommende forbedringer, finnes det også programvare som er designet for å fungere kun med én spesiell versjon av Windows. Dette er typisk sikkerhetsprogramvare som antivirusløsninger og brannmurer, men også andre typer systemverktøy. Disse er ifølge Microsoft ikke inkludert i denne diskusjonen.

Til toppen