– Windows 8 er bra for Intel

Forsøker seg på brannslukking.

– Windows 8 er bra for Intel
Toppsjef i Intel, Paul Otellini, skal ha uttrykt bekymring for at Windows 8 lanseres for tidlig. Men Intel verken bekrefter eller avviser at dette faktisk har blitt sagt. Bilde: Noah Berger/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Intel har nå kommentert saken fra tidligere denne uken hvor en ikke navngitt Intel-medarbeider har fortalt til Bloomberg at Intel-sjef Paul Otellini under et internt møte for ansatte i Taiwan skal ha sagt at Windows 8 kommer til å bli lansert før det er helt ferdig.

Brikkegiganten avviser egentlig ikke påstanden i saken, men skriver bare at nyhetsartiklene er ubekreftet.

Deretter opplyses det at Intel har hatt et langt og vellykket samarbeid Microsoft i forbindelse med utgivelser av Windows, og at selskapet regner med at dette vil fortsette med Windows 8.

Det står videre at Intel, Microsoft og selskapenes partnere har samarbeidet tett med testing og validering for å sikre at det leveres en opplevelse med høy kvalitet på nærmere 200 Intel-baserte produkter som skal lanseres i oktober.

I meldingen gjengis det også et tilsynelatende noe eldre sitat fra Otellini:

– Windows 8 er noe av det beste som har hendt Intel.

Otellini skal samtidig også ha understreket viktigheten av at berøringsgrensesnittet kommer til vanlige databehandling og den store bølgen av nye og slanke pc-er, nettbrett og konverterbare enheter som kommer på markedet.

Hva Intel egentlig mener om den faktiske modenheten til Windows 8, forteller kunngjøringen ingenting om.

    Les også: