– Windows 8 sliter med feil

Intels toppsjef advarte ansatte i lukket møte.

Intels toppsjef, Paul Otellini,advarte sine ansatte i Taiwan mot mange feil i kommende Windows 8. Lanseringen er imidlertid svært viktig både for Microsoft og Intel - som håper at det nye operativsystemet vil gi de to selskapene et godt grep om det kraftig voksende nettbrettmarkedet.
Intels toppsjef, Paul Otellini,advarte sine ansatte i Taiwan mot mange feil i kommende Windows 8. Lanseringen er imidlertid svært viktig både for Microsoft og Intel - som håper at det nye operativsystemet vil gi de to selskapene et godt grep om det kraftig voksende nettbrettmarkedet. (Bilde: Noah Berger/Bloomberg via Getty Images/All Over Press)

Intels toppsjef advarte ansatte i lukket møte.

På et lukket møte med Intels ansatte i Taiwan kunne Paul Otellini fortelle at Microsofts Windows 8 vil bli lansert før det er helt ferdig, og at det fremdeles gjenstår forbedringsarbeid. Det opplyser en kilde som vil være anonym til Bloomberg News.

For Microsoft og Intel er Windows 8 svært viktig. Det nye operativsystemet skal sørge for at begge de to IT-gigantene får et fotfeste i markedet for nettbrett, som fortiden vokser kraftig på bekostning av PC-salget.

Microsoft håper at Windows 8-baserte nettbrett vil bli en sterk konkurrent til iPad og Andorid-baserte nettbrett i julesesongen. De har med andre ord dårlig tid. Offisiell lansering av Windows 8 er 26. oktober.

Otellini fortalte at han mente det var riktig av Microsoft å lansere det nye operativsystemet før det var helt ferdig, ettersom de kan gjøre forbedringer etter det er solgt til kundene.

Det er flere analytikere som er bekymret for hvor mye som gjenstår i Windows 8.

– Vi er bekymret for graden av «bugs» og fin-justering som synes å være påkrevd for å få beta-versjonen vi ble demonstrert klar til «prime time», skriver Alex Gauna i investeringsbanken JMP Securities i et notat til sine kunder tidligere i september.

Bloomberg News skriver også om Michael Cherry ved analyseselskapet Directions on Microsoft. Han sier til nyhetsbyrået at det skal være problemer med å få en rekke drivere til å virke på det nye operativsystemet, og at maskinvareprodusentene sliter med å få dette til å fungere skikkelig.

Skjebnen til Microsoft Vista blir også trukket frem. Vista ble forsinket med to år, men da det ble lansert i 2007 ble det kjølig mottatt som følge av problemer med flere applikasjoner og drivere.

– Med over 16 millioner aktive forsøksdeltagere er Windows 8 det mest testede, gjennomgåtte og klare operativsystemet i Microsofts historie, sier imidlertid Microsofts pressetalsperson, Mark Martin, i en kommentar til Bloomberg.

Hvordan den endelige versjonen av Windows 8 vil oppføre seg vil først bli klart etter lanseringen i slutten av oktober.

Til toppen