BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows 9 blir en gratis oppdatering

Iallfall for noen. Bekreftet rett før operativsystemet skal vises frem.

Det som antakelig blir hetende Windows 9 har vært gjenstand for mange lekkasjer i lengre tid, ikke minst av Microsoft selv. Først i morgen kveld vil selskapet presentere nyhetene offisielt.
Det som antakelig blir hetende Windows 9 har vært gjenstand for mange lekkasjer i lengre tid, ikke minst av Microsoft selv. Først i morgen kveld vil selskapet presentere nyhetene offisielt. Bilde: Computerbase.de
29. sep. 2014 - 09:24

Etter utallige lekkasjer skal Microsoft i morgen, tirsdag kveld norsk tid, endelig presentere Windows 9. Dette blir en første «teknisk forhåndsvisning» myntet på utviklere og bedriftsbrukere ifølge invitasjonen som er sendt ut til presse.

Rett i forkant av avdukingen skal Microsofts Indonesia-sjef Andreas Diantoro ha røpet nye detaljer om hva oppgraderingen vil koste, ifølge nettstedet Detik.com (via BGR.com).

Alle som har Windows 8.x vil kunne laste ned Windows 9 gratis når operativsystemet blir lansert, bekreftet Diantoro sent i forrige uke.

Det er ventet at Windows 9 blir utgitt i løpet av våren 2015. En offisiell lanseringsdato foreligger imidlertid ikke ennå, og strengt tatt er heller ikke navnet bekreftet (selv om Microsoft i Kina har lekket en logo som tydelig peker i den retningen). Den neste store utgivelsen av Windows går under kodenavnet «Threshold».

En ting som ikke er klart er hvorvidt også eldre Windows-utgaver vil få tilbud om å oppgradere gratis. Microsoft lot Windows 8-brukere oppgradere uten kostnad til Windows 8.1, men det er ikke kjent om de planlegger å la også Windows 7-brukere eller de med eldre operativsystem oppgradere til nyeste versjon uten kostnad.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.