Windows 95B2 til PC-leverandører

I løpet av desember vil PC-leverandører motta en oppgradert versjon av Windows 95 med integrert Internet Explorer 4.0, skriver Computer Reseller News.

I løpet av desember vil PC-leverandører motta en oppgradert versjon av Windows 95 med integrert Internet Explorer 4.0, skriver Computer Reseller News.

Oppgraderingen blir en mellomting mellom dagens ordning der nettleseren Internet Explorer 4.0 (IE4) leveres på egen CD ved kjøp av maskin, og den varslede Windows 98, der nettleseren integreres i operativsystemet. Mellom 60 og 90 dager etter å ha mottatt den oppgraderte versjonen av Windows 95, må leverandørene installere den på alle sine PC-er.

PC-leverandører mottar forholdsvis hyppige oppgraderinger til Windows 95, kalt "OEM Service Pack" eller OSR - på samme måte som oppgraderinger til Windows NT kalles NT Service Pack. Men i motsetning til NT, går OSR bare til PC-leverandører.

Den forrige viktige oppgraderingen av Windows 95 kom i slutten av 1996. I OSR 2.0 var rekke lus utryddet, og man fikk støtte for bedre energistyring, bedre FAT32-filsystem, IDE bus mastering, 32-biters CardBus, støtte til Intels multimediainstruksjonssett MMX og DMI (Desktop Management Interface - en ordning som gir bedre fjernstyring av PC-er i nettverk) versjon 1.1.

OSR 2.0 ble betraktet som så viktig at oppgraderingen ble kjent som "Windows 95B". Du kan sjekke om du har denne eller en tidligere versjon ved å klikke på Min datamaskin, velge Egenskaper og sjekke utgavenummeret under Generelt. Står det 4.00.950 har du en eldre versjon. Står det 4.00.950 B har du OSR 2.0 eller nyere.

Siden kom en mer beskjeden justering, kalt OSR 2.1. Oppgraderingen som sendes ut til PC-leverandørene i midten av desember, kalles OSR 2.5. Integrasjonen av IE4 er den viktigste nyheten.

Ulike synspunkter verserer med tanke på Microsofts motiv, noe selskapet selv ikke vil uttale seg om. Det kan ses i forbindelse med søksmålet fra Sun, som tar sikte på å hindre distribusjonen av IE4. Det kan også betraktes som plaster på såret skapt av forsinkelsen av Windows 98, som antakelig ikke kan forhåndslastes i nye PC-er før i tredje eller fjerde kvartal 1998 dersom systemet ikke gjøres klart før i annet kvartal.

Til toppen