BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows 98 er utsatt

Microsoft og justisdepartementet i Washington fortsetter forhandlingene. Microsoft utsetter Windows 98 og departementet avstår fra nye søksmål, i hvert fall fram til mandag 18. mai.

Eirik Rossen
15. mai 1998 - 09:29

Microsoft og departementet skal ha ført intense samtaler hele den siste uken. For å avverge et omfattende søksmål, skal Microsoft ha kommet med forslag om betydelige innrømmelser. Utad er partene blitt enige om at Windows 98 og et eventuelt søksmål, begge utsettes, i hvert fall fram til mandag, og kanskje enda noen dager.

Windows 98 skal være kommersielt tilgjengelig fra 25. juni. Tidsplanen for lanseringen forutsetter at leveranser til PC-leverandører fra i dag. Microsoft innrømmet i går at denne tidlige datoen var motivert av et ønske om ytterligere tilbakemeldinger med tanke på mulige nødvendige rettelser de siste ukene før den offisielle lanseringen. Microsoft planlegger en stor internasjonal lansering i San Francisco 25. juni. Selskapet har bekreftet at denne datoen står fast.

Et tjuetalls samarbeidende delstater har bekreftet at deres søksmål også utsettes mens de venter på hva som kommer ut av forhandlingene mellom departementet og Microsoft.

Amerikanske medier forteller at utsettelsen kom etter en telefonkonferanse mellom departementet og Microsoft, og at en representant for departementet sto klar ved et tinghus i Washington for å levere søksmålets dokumenter.

Imens er det kommet fram ytterligere informasjon om omfanget av delstatenes felles utkast til søksmål, som går en del lengre en det departementet tar sikte på. Blant annet angripes lisensieringen og markedsføringen av Microsoft Office som konkurransehemmende.

Da avtalen mellom Microsoft og departementet ble kjent, spratt Microsofts aksjekurs opp med to dollar til nesten 89 dollar.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.