BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows 98: Glemte å legge ved fil

Microsoft har av en eller annen grunn ikke inkludert en spesiell fil på oppstartsdisketten som Windows 98 generer. Denne filen skulle gjøre det mulig å avinstallere operativsystemet fra DOS, hvis alt annet skulle skjære seg.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
12. juni 1998 - 17:26

Oppstartsdisketten til Windows 98 er mye mer omfattende enn den var for Windows 95. Blant de første tingene man legger merke til, er at det følger med en del generelle CD-ROM-drivere for både IDE- og SCSI-enheter. Man slipper altså å sørge for slike drivere selv. digi.no har testet dette på flere CD-ROM-spilleren og alle har fungert fint.

Siden oppstartsdisketten er såpass omfattende, har det blitt litt liten plass til alle filene. Derfor har Microsoft komprimert endel av filene i en kabinettfil. Når oppstartsdisketten kjøres, pakkes innholdet i denne ut i en RAM-disk, en virtuell disk som ligger blir lagt i minnet på PC-en.

Blant de tingene som ifølge dokumentasjonen på disketten skal ligge i kabinettfilen, er et program for å avinstallere Windows 98 og komme tilbake til et eventuelt tidligere system.

Saken er bare den, at Microsoft har glemt å inkludere denne filen i kabinettfilen.

Nå har det seg slik at denne filen, uninst.exe, også finnes i Windows-katalogen til Windows 98. Men mange, i hvert fall uerfarne brukere, vil antagelig ikke finne på å lete etter filen der. Dermed går man glipp av denne funksjonaliteten.

I et intervju på PC Worlds NewsRadio, anbefaler en representant for Microsoft brukerne å kopiere den aktuelle filen til oppstartsdisketten. Men nå er uninst.exe filen på over 200 kB, mens det bare 56 kB ledig plass igjen på disketten. Dette kan derfor vise seg å bli litt vanskelig, selv med komprimering.

Kanskje Microsoft ikke tok med filen nettopp fordi det ikke var plass til den?

Uansett, Microsoft lover at alle som jobber med brukerstøtte for Windows 98 skal være klar over denne feilen når operativsystemet lanseres offisielt, og dermed kan hjelpe brukerne hvis det oppstår problemer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.