BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows 98 knelte for Bill

Microsoft har uttalt at betaversjonen av Windows 98 er mer stabil enn den ferdige versjonen av Windows 95. Følgelig var det en noe bedrøvet Bill Gates som kunne konstatere at PC-en knelte da han skulle demonstrere Windows 98 på en internasjonal datamesse i Chicago tirsdag...

Øystein Kvistad
22. apr. 1998 - 08:49

Selv ikke dataindustriens mektigste mann kan altså verne seg mot Windows-systemets mange uforutsigbare innfall.

Den komplette PC-kollaps rammet Microsoft-sjefen da han skulle demonstrere Windows 98 for et internasjonalt publikum på Comdex Spring-messen denne uka.

- Jeg antar vi fremdeles har noen bugs som må fikses. Det må være derfor vi ikke har lansert Windows 98 ennå, sa en smilende Gates, som dermed hentet seg galant inn igjen etter demofadesen.

Systemet krasjet da en Microsoft-ansatt forsøkte å plugge til en skanner til PC-en. Gates måtte flytte seg til en annen PC for å avslutte presentasjonen.

Det hører med til historien at Windows 98 er utviklet for å gjøre datamaskiner enklere å bruke...

Til tross for det pinlige mellomspillet uttrykte Gates like fullt optimisme på vegne av Microsoft og selskapets kommende operativsystem.

- Windows 98 vil bli å finne i butikkene i USA om kort tid, sa Gates, som var en av hovedtalerne på Comdex - en messe som denne gangen samler hele 85.000 profesjonelle IT-folk fra hele verden.

Ifølge Gates vil Windows 98 - når det er feilfritt nok til å sendes ut på markedet - bli langt enklere å bruke enn Windows 95, som det i skrivende stund finnes 150 millioner kopier i bruk av på verdensbasis. Det nye operativsystemet bruker en browser til å finne alt fra dokumenter på PC-en til nettsteder på verdensveven.

Produktsjef Anders Arberg i Microsoft Norden uttalte til digi.no 15. april at Windows 98 blir tilgjengelig på norsk før 1. september.

Lanseringsdatoen i USA er satt til 25. juni, og den amerikanske oppgraderingsprisen er fastsatt til 109 dollar. En fullversjon vil offisielt koste 209 dollar. Amerikanske medier regner med at gateprisen på oppgraderingen blir mellom 90 og 100 dollar.

Den norske prisen er ikke fastsatt, men ifølge pressetalsmann Ole Tom Seierstad i Microsoft Norge vil en oppgradering til Windows 98 trolig koste omtrent det samme som en oppgradering til Windows 95, det vil si rundt tusenlappen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.