Windows 98 - på vei mot Windows 99

Microsoft har kunngjort at Windows 98 utsettes til andre kvartal neste år. Kunngjøringen overrasket børsen, men antakelig ingen andre.

Microsoft har kunngjort at Windows 98 utsettes til andre kvartal neste år. Kunngjøringen overrasket børsen, men antakelig ingen andre.

Den formelle begrunnelsen er at man ønsker å sende ut oppgraderingsprogramvare for Windows 3.1-brukere samtidig med selve pakken, og at man opprinnelig hadde tenkt å drøye oppgraderingsmodulene til tre måneder etter Windows 98. Dette vakte motvilje hos kunder og partnere, og Microsoft har grasiøst tatt henstillingene til følge. Følge holdes hele Windows 98 tilbake til en gang i andre kvartal 1998, mot en garantert problemfri oppgradering fra både Windows 3.1 og Windows 95.

Windows 98 befinner seg nå på et stadium kjent som "beta 2", og har 15.000 daglige brukere. Neste forsøksutgave, døpt "beta 3", skulle kommet ved førstkommende månedsskifte, men er nå utsatt til en gang i november, den første fristen som i sin tid ble kunngjort for det ferdige produktet..

Aksjekursen til Microsoft falt 7 dollar til 130,67 når Windows 98-utsettelsen ble kjent i går ettermiddag amerikansk tid. Etter kunngjøringen av halvårsresultatet i juli, nådde kursen et toppnivå på 150,75.

Microsoft har sagt at lanseringen av Windows 98 ikke vil ha samme støynivå som Windows 95 for 25 måneder siden. Et vesentlig poeng er å overbevise store deler av bedriftsmarkedet i USA og en del andre land om at tiden er moden for å gå over til 32 biters applikasjoner.

Til toppen