Windows får nett-harddisk

Også til eldre utgaver.

Microsoft Skydrive vist som egen mappe i Windows Utforsker.
Microsoft Skydrive vist som egen mappe i Windows Utforsker. (Bilde: Microsoft)

Også til eldre utgaver.

Microsoft er i ferd med å gjøre om den webbaserte lagringstjenesten Windows Live SkyDrive til en integrert tjeneste i Windows. Allerede tilbys støtte for SkyDrive gjennom applikasjoner til Windows Phone og iPhone. Men tjenesten skal også kunne brukes direkte av Metro-applikasjoner i Windows 8 og av tradisjonelle Windows-applikasjoner i Windows Vista og nyere. Det sistnevnte skal gjøres mulig ved hjelp av en egen applikasjon, som i praksis slår sammen SkyDrive med dagens Windows Live Mesh. Dette forteller Microsoft-ansatte i et blogginnlegg.

I desktop-omgivelsene vil SkyDrive i utgangspunktet være tilgjengelig som en egen mappe som blant annet er tilgjengelig i Windows Utforsker.

Selve tjenesten ser ut til å ville fungere omtrent som før, men med blant annet mulighet til å få tilgang til filer på brukerens Windows 8-maskiner som er tilknyttet tjenesten. En begrensning som skal utvides, er maksimalstørrelsen per fil. Denne økes fra 100 megabyte til 2 gigabyte. Hvor mye lagringsplass Microsoft vil tilby gratis eller mot betaling, sies det ingenting om i blogginnlegget. I dag tilbyr SkyDrive 25 gigabyte med lagringsplass gratis, men dette vil utvilsomt økes, siden Microsoft ser for seg at mange brukere vil laste alle filene sine opp i nettskyen.

Det skal også tilbys en Metro-basert SkyDrive-applikasjon i Windows 8. Denne skal følge med den neste testversjonen av Windows 8, som trolig blir gjort tilgjengelig innen utgangen av februar. I blogginnlegget gjøres det ikke helt klart om også desktoputgaven av SkyDrive-appen vil gjøres tilgjengelig på dette tidspunktet.

Tredjeparts Metro-baserte applikasjoner vil støtte SkyDrive direkte, så sant applikasjonene har støtte for å åpne og lagre dokumenter og andre filer.

Windows 8 vil også kunne bruke SkyDrive til synkronisering av brukerinnstillinger og -data på tvers av pc-er.

SkyDrive er på ingen måte den eneste nettskybaserte lagringstjenesten der ute. Men integrasjonen i Windows vil gjøre tjenesten attraktiv, så lenge Microsoft legger seg på et prisnivå som tilsvarer det konkurrenter som Dropbox, norske Jotta eller tjenesten Google ventes å lansere innen noen måneder. En oversikt over en rekke slike tjenester finnes her.

    Les også:

Til toppen