BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows får PlayStation-spill

Microsoft har inngått en avtale med spillprodusenten Konami om gjensidig utveksling og publisering av dataspill. Konami er store på spill for de tradisjonelle spillmaskinene, men har tidligere ikke levert spill til Windows.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
11. mai 1999 - 10:27

Microsoft og japanske Konami har ifølge Wall Street Journal inngått en avtale om å publisere hverandres spill på andre plattformer enn de to selskapene hver for seg normalt utvikler for. Microsoft har hittil kun publisert spill for sin egen Windows/DOS-plattform, mens Konami publiserer spill for systemer som Nintendo 64, Sony PlayStation og Sega Dreamcast.

Avtalen innebærer altså at brukerne av spillmaskiner som de nevnt over, vil få tilgang til spill fra Microsoft. Samtidig vil PC-brukere kunne få tilgang til spill som hittil kun er blitt utviklet for spillmaskiner.

For Microsoft er dette en vinn-vinn-situasjon. For det første vil selskapet tjene penger på å få et større marked for sine spill, men kanskje like viktig er det at Konamis spill ikke lenger kun er tilgjengelige på konkurrerende plattformer. Det at spillene fra Konami nå blir tilgjengelige for Windows tar vekk noe av grunnlaget for i å kjøpe en spillmaskin istedenfor en PC.

Konami: Metal Gear Solid

Også Konami gleder seg over avtalen. Mange av spillene selskapet produserer er rettet mot mer voksne kunder enn de typiske spillmaskinbrukerne. Ifølge Konami ser det ut til at de litt eldre spillbrukerne foretrekker PC-plattformen.

Spillene fra Microsoft vil bli tilgjengelige for Windows først. Om spillene fra Konami vil komme samtidig til Windows som til de andre plattformene, er ennå uvisst.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.