Windows-feilfiks virker ikke hos alle

Nok en gang det problemer knyttet til den siste runden med Windows-sikkerhetsfikser fra Microsoft.

Nok en gang det problemer knyttet til den siste runden med Windows-sikkerhetsfikser fra Microsoft.

Microsoft melder om at enkelte brukere av Windows 2000 kan ha installert feil versjon av en kritisk feilfiks som ble gitt ut til operativsystemet tidligere i oktober.

Brukerne dette gjelder, har installert feilfiksene manuelt, ikke ved hjelp av Windows Update eller Microsoft Update. Brukerne har valgt å installere en feilfiks til DirectX 7.0, selv om de har DirectX 8.0 eller DirectX 9.0 installert på maskinen. Effekten av dette skal være at maskinene fortsatt er sårbare i DirectShow-komponenten for streaming media.

I en artikkel i News.com argumenterer observatører fram og tilbake om hvorvidt dette er Microsofts feil eller ikke. En teknologisjef sier at hendelsene trolig skyldes uklarheter i Microsofts sikkerhetsbulletin, mens en sikkerhetskonsulent mener at det til syvende og sist er brukerens ansvar hva vedkommende installerer på maskinen.

Hvorfor det er mulig å installere en oppdatering for DirectX 7.0 på maskiner som har en annen versjon av pakken, kommer ikke fram.

Uansett årsak har Microsoft publisert en guide til Windows 2000-brukere som frykter at de har installert feil oppdatering på denne siden. Men løsningen som presenteres er uansett å ta en runde med Windows Update eller Microsoft Update.

Også i forrige uke ble det meldt om problemer knyttet til denne månedens sikkerhetsoppdateringer fra Microsoft. Les mer her.

Til toppen