BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows-fjernstyring for Android og iOS

Ny app fra Microsoft.

Remote Desktop fungerer nok best på nettbrett. På mobilskjerm blir det meste litt vel smått. Men det er mulig å bruke zoom, selv om denne bare har to trinn. Navigeringen på skjermen kan skje ved hjelp av en muspeker eller multitouch. Her er det Android-utgaven som vises.
Remote Desktop fungerer nok best på nettbrett. På mobilskjerm blir det meste litt vel smått. Men det er mulig å bruke zoom, selv om denne bare har to trinn. Navigeringen på skjermen kan skje ved hjelp av en muspeker eller multitouch. Her er det Android-utgaven som vises. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. okt. 2013 - 08:59

Microsoft har ifølge The Next Web lansert Android- og iOS-utgaver av selskapets Remote Desktop-klient. Disse kan brukes til å fjernstyre fysiske og virtuelle Windows-pc-er, samt servere.

Riktignok finnes det allerede en mengde lignende produkter til disse plattformene, men Microsofts applikasjon har muligens et og annet nytt å tilby.

Det loves rik multitouch-opplevelse og støtte for Windows-gestures. Forbindelsen mellom klient og pc sikres med Network Layer Authentication-teknologi.

Det loves god komprimering og lav båndbreddebruk ved strømming av video og lyd. Det skal også være enkelt, i alle fall med Android-utgaven, å kombinere klienten med eksterne skjermer eller projektorer i forbindelse med presentasjoner.

En introduksjon til Remote Desktop-appene finnes her, men ifølge kommentarene til siden, har den ikke fungert på i alle fall 11 timer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.