Windows for AMD64 ytterligere forsinket

Microsoft har nok en gang forskjøvet timeplanen for lanseringen av Windows XP for AMDs 64-bits prosessorer. En beta av Windows Server 2003 for prosessorene er derimot klar.

Microsoft har nok en gang forskjøvet timeplanen for lanseringen av Windows XP for AMDs 64-bits prosessorer. En beta av Windows Server 2003 for prosessorene er derimot klar.

Microsoft annonserte denne uken at en betautgave av Windows Server 2003 for 64-Bit Extended Systems med støtte for AMD64-arkitekturen er klar. Serveren vil, når den endelig blir ferdig, komme i både Standard- og Enterprise-utgaver.

    Les også:

Foreløpig er ikke betautgaven tilgjengelig for andre enn de som er medlemmer av Microsoft Developer Network (MSDN), men Microsoft lover at den skal gjøres offentlig tilgjengelig om kort tid.

Ifølge Microsoft Watch skal de to serverutgavene, samt en Standard-utgave av Windows Servere 2003 for Itanium, komme på markedet samtidig med at Service Pack 1 for Windows Server 2003 slippes. Denne skal ha blitt utsatt til andre halvdel av 2004.

Også Windows XP-utgaven som skal støtte AMDs 64-bits brikker, vil komme i andre halvdel av neste år, skriver Microsoft Watch.

Så sent som i august fortalte AMDs visepresident og daglig leder for selskapets mikroprosessoravdeling, Marty Seyer Windows XP for AMD64-arkiteturen skulle komme rundt årsskiftet 2003/2004. Deretter kom det meldinger fra Microsoft om at en lanseringsdato ville bli i første halvår av 2004.

Dermed er det noe overraskende at selskapet etter så kort tid opplyser om ytterligere en forsinkelse - en ganske betydelig forsinkelse, til og med.

For AMD er selvsagt dette dårlige nyheter, som nok har hatt tro på Microsofts løfter om en Windows-utgave for de nye prosessorene allerede i høst.

Til toppen