-Windows fortjener konkurranse

Og Microsoft-sjef Steve Ballmer mener konkurransen er økende.

Steve Ballmer under analytikermøtet den 30.juli 2009. Foto: Robert Sorbo, Microsoft.
Steve Ballmer under analytikermøtet den 30.juli 2009. Foto: Robert Sorbo, Microsoft. (Bilde: ROBERT SORBO)

Og Microsoft-sjef Steve Ballmer mener konkurransen er økende.

Under et finansielt analytikermøte i går snakket Microsofts toppsjef, Steve Ballmer om truslene mot selskapets melkeku nummer én, Windows-virksomheten.

- Vi er under konkurransemessig angrep. Enhver virksomhet så god og så stor og så viktig som Windows, fortjener konkurranse. Og vi fortjener å konkurrere godt. Og jeg tror vi kommer til å gjøre en god jobb, ikke bare vi alene, men i forbindelse med bokstavelig talt hundre tusenvis av partnerselskaper rundt om i verden, sa Ballmer.

Han hevder at noe av fordelen til Windows er et fast designpunkt, noe han mener Linux-fellesskapet ikke har vært i stand til å skape.

- Så Linux er fortsatt ikke Linux. Og om vi snakker om Android Linux eller andre Linux-distribusjoner, så er det vanskelig å bygge et økosystem med tyngde med et, la meg si, kaotisk designpunkt, sa Ballmer.

På den annen side mener han at Apple er for lite åpen, og at Microsoft har funnet den rette balansen mellom åpenhet og komplette scenerier mellom scenarier.

- Og ikke minst når Apple angriper oss, så går hovedangrepet til syvende og sist ut på at de har den kuleste maskinvaren, sa Ballmer.

Steve Ballmer under analytikermøtet den 30.juli 2009. Foto: Robert Sorbo, Microsoft.
Steve Ballmer under analytikermøtet den 30.juli 2009. Foto: Robert Sorbo, Microsoft. Bilde: ROBERT SORBO

- Android, Chrome OS, de er deler av konkurranselandskapet, ikke en del jeg forstår veldig godt. Vi hadde ventet å møte Android i netbook-markedet i år. Jeg konkluderer fra presserapporter at netbookene kommer til å bli forsinket til neste år. Og jeg vet ikke hva Chrome OS er ennå. Jeg vet det samme som dere vet, og jeg vet ikke hvilket forhold det har til en Android, så akkurat nå setter jeg det bare på listen for den konkurransemessige helhetens skyld enn av noen annen grunn.

Blant gårsdagens publikum var trolig Windows-andelen lavere enn det Ballmer er vant til. 90 prosent av omsetningen i det amerikanske markedet for pc-er som koster mer enn tusen dollar, gikk til Apple i juni, ifølge analyseselskapet NPD.

- Vi har en lav andel, forresten, i investorpublikumet. Jeg kan se Apple-logoene i forhold til pc-logoene. Så vi har mer arbeid å gjøre. Vår andel er lavere blant dette publikumet enn i et gjennomsnittlig publikum. Men ikke hjem den, jeg har allerede telt dem. Jeg har gjort det siden jeg startet å snakke, spøket Ballmer.

Til toppen