FORBRUKERTEKNOLOGI

Windows Home Server endelig reparert

Microsoft har omsider rettet feilen som ødela filer på lagringsløsningen.

25. juli 2008 - 13:21

Microsofts Windows Home Server markedsføres som en lagringsløsning for hjemmemarkedet, men serverproduktet har hatt store problemer.

Rett før årsskiftet ble det avdekket alvorlige feil i løsningen, som kunne føre til at filer ble korrupte.

Opprinnelig trodde Microsofts utviklere at feilen kun oppsto dersom filer ble redigert direkte på serveren, men til slutt ble det avdekket at det underliggende filsystemet som operativsystemet kjører på ikke fungerte som det skulle.

Utviklerne lovet at utbedringen av problemet hadde høyeste prioritet, men samtidig kunne de ikke love en endelig feilfiks før tidligst i juni i år.

Grunnen til det skal ha vært at feilen lå på et så lavt nivå i operativsystemet at det ville kreve svært grundig testing å komme i mål.

Tidligere denne uken kunngjorde Microsoft at feilen nå er rettet, helbredningen kommer i form av «Power Pack 1».

Servicepakken har status som «Released to Manufacturing» (RTM) og finnes tilgjengelig i engelsk språkdrakt, som kan lastes ned fra Microsofts Download Center. Utgaver på tysk, spansk og fransk skal også snart være klare.

Oppdateringene blir sendt ut gjennom oppdateringstjenesten Microsoft Update i august.

Pakken inneholder ifølge Microsoft en rekke forbedringer, blant annet støtte for maskiner med Windows Vista x64, backup av delte mapper under home server, forbedringer i fjerntilgangen, samt lavere strømforbruk og bedre ytelse. Sist, men ikke minst, skal den også rette feilen med datakorrupsjon.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.