BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows-krøll for Ericssons lomme-PC

Ingen kontakt med bordmaskina. Ingen svenske tegn. Ericssons comeback som PC-leverandør kunne nok ha startet bedre...

Øystein Kvistad
4. nov. 1997 - 13:39

Først i januar lanseres egentlig Ericssons lommedatamaskin MC 12, får digi.no opplyst hos Ericsson AS på Billingstad utenfor Oslo. Og dét kan den svenskeide IT-giganten prise seg lykkelig over, for gårsdagens tyvstart for produktet i Sverige ble av typen "blåmandag".

Kun én butikk i Stockholm har i første omgang fått anledning til å selge den nye lomme-PC-en, men opptakten til mandagens premiere var av den pinlige sorten. Annethvert eksemplar av svenske Windows 95 mangler nemlig funksjonen for direkte kabeltilslutning, altså nullmodemkabel, slik at en av de viktigste finessene for Windows CE (operativsystemet i Ericsson MC 12), nemlig å kunne synkronisere filer mellom den bærbare og stasjonære PC-en og sende og motta e-post, ikke fungerer.

Først under de siste dagenes uttesting av datamaskinen ble Windows-feilen oppdaget. Ericsson var ikke klar over manglene da lanseringsdatoen ble bestemt, skriver Computer Sweden.

Grunnen til at produktet allerede nå blir solgt fra en butikk i Stockholm er at det foreløpig ikke eksisterer noen svensk versjon av Windows CE 2.0. Dermed finnes det heller ingen svenske tegn på lomme-PC-en - verken i systemet eller på tastaturet. Spørsmålet er om svenskene får alt dette klart til den store Norden-lanseringen i januar - foreløpig kan det se ut til at det kan gå både høst og vinter før svenskeknappene er på plass.

Men ikke for det; alt, ctrl, del er forsåvidt allerede å finne på knapperadene...

Nuvel.

Når det gjelder Windows-feilen skal Lap Power nå rette opp denne. Alle som kjøper MC 12 hos Lap Power i Stockholm får en ekstra bugfiks som reparerer den manglende funksjonen.

- Jeg vet i dag ikke hvem som tar kostnaden for dette, men Ericsson hjelper sikkert til og er glade for at vi løser problemet, sier administrerende direktør Claes Wellton Persson i Lap Power til Dagens Industri.

For den mer driftige hobbyreparatør kan det manglende programmet også lastes ned fra Microsofts svenske web-side.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.