Windows Messenger i ny versjon

Også den andre av Microsoft hurtigmeldingsklienter er fornyet denne uken.

Også den andre av Microsoft hurtigmeldingsklienter er fornyet denne uken.

MSN lanserte denne uken en offentlig betautgave av MSN Messenger 7.0. I skyggen av dette har Microsoft også sluppet versjon 5.1 av Windows Messenger - klienten som blant annet følger med Windows XP, og som er mer rettet mot profesjonelle brukere.

Den oppdaterte versjonen har fått forbedret funksjonalitet for filoverføring for brukere med flere nettverksforbindelser. Støtten for Tablet PC og bærbare PC-er er forbedret gjennom bedre håndtering av håndskrift og forbedret ytelse når strømsparingsfunksjonalitet som standby og dvalemodus benyttes.

Windows Messenger 5.1 skal også ha bedre integrasjon med applikasjoner i fullskjermsmodus, noe som blant annet skal hindre avbrytelser i form av meldinger og beskjeder fra klienten og kontakter.

Nærvær-informasjonen i applikasjoner som Outlook og Windows SharePoint services skal bli raskere oppdatert, i tillegg til at selve innloggingsprosessen skal gå raskere.

Den nye klienten kreves for at kunder som benytter Microsofts Office Live Communications Server 2005 skal kunne ta i bruk funksjonalitet som Federation, det vil si deling av hurtigmeldingstjenester og tilstedeværelse mellom to eller flere organisasjoner, i tillegg til avansert arkitektur som skal gi bedre tilgjengelighet og "failover"-støtte.

Klienten kan lastes ned til Windows 2000, Windows XP og Windows Server 2003 fra denne siden. Foreløpig finnes den oppdaterte utgaven kun på engelsk.

Til toppen