Windows Millennium kanskje allerede i mai

Microsofts neste operativsystem for vanlige konsumenter, Windows Millennium Edition (Me), ventes å bli lansert allerede i slutten av mai.

Microsofts neste operativsystem for vanlige konsumenter, Windows Millennium Edition (Me), ventes å bli lansert allerede i slutten av mai.

Ifølge det amerikanske nettstedet Paul Thurrott's WinInfo vil Microsoft lansere Windows Me allerede den 26. mai i år. Dette operativsystemet er en videreutvikling av Windows 98 SE, som er Microsofts tilbud til de fleste vanlige PC-brukere i dag. En norsk utgave av Windows Me ventes å bli lansert den 10. juli.

Windows Me vil fortsatt bygge på kjernen til Windows 98, men vil ha en rekke nye funksjoner og egenskaper. Blant annet vil operativsystemet ha en ny TCP/IP-stakk og støtte for mer transparent installasjon av USB-enheter som mus, tastatur og huber.

Windows Me vil også ha en funksjon som automatisk gjenoppretter korrupte og slettede systemfiler (self healing), samt Movie Maker, en applikasjon for redigering og publisering av lyd- og videoinnhold.

Operativsystemet er ifølge Paul Thurrott's WinInfo utformet med fokus på fire mål; digital media og underholdning, opplevelsen online, hjemmenettverk og "it just works".

Windows Me skal være det siste operativsystemet fra Microsoft med DOS i bunnen - selv om selskapet sa det samme om Windows 98 sommeren 1998.

Til toppen