Windows Mobile 7 ytterligere utsatt

Motorolas mobilsjef avslører nye Microsoft-planer.

Windows Mobile 7 ytterligere utsatt

Motorolas mobilsjef avslører nye Microsoft-planer.

Bortsett fra den mindre 6.1-oppdateringen som kom tidligere i år, har ikke Microsoft kommet med noe nytt innen Windows Mobile siden versjon 6.0 kom i begynnelsen av 2007. Dette er lang tid i en periode hvor både Apple og Google utvikler mobilprogramvare med svært høyt tempo.

I september skal Microsoft-partnere ha fortalt News.com at Windows Mobile 7 ikke ville komme før i andre halvdel av 2009. Nå tyder ting på at at operativsystemet vil bli ytterligere utsatt.

Sanjay Jha, sjef for Motorolas mobilsatsing, avslørte under en telekonferanse om selskapets resultater at Microsoft planlegger en versjon 6.5 av Windows Mobile. Det skriver PC Magazine i denne artikkelen.

- Windows Mobile 6 har ikke levert den opplevelsen som jeg mener Apple har vært i stand til å levere, men dersom man ser på planen, som inkluderer Windows Mobile 7 og til og med 6.5, så mener jeg at det er betydelige ny funksjonalitet som vil hjelpe plattformen, sa Jha.

Mary Jo Foley i News.com skal ha fått bekreftet denne informasjonen, samt det er versjon 6.5 av Windows Mobile som skal komme i andre halvdel av 2009. Dette gjør det usannsynlig at Windows Mobile 7 dukker opp på i mobiler før i 2010.

Før den tid skal Microsoft riktignok slippe en ny versjon av Internet Explorer til Windows Mobile. Denne skal riktignok være basert på presentasjonsmotoren til Internet Explorer 6, men skal likevel være bedre i stand til å vise moderne webapplikasjoner enn dagen IE for Windows Mobile.

Trolig kan også en versjon av Silverlight for Windows Mobile snart ventes.

    Les også:

Til toppen