Windows Mobile får bedre e-post

Microsoft annonserte i går en oppdatering til Windows Mobile 5.0 som skal gi bedre sikkerhets og meldingsfunksjonalitet.

Microsoft annonserte i går en oppdatering til Windows Mobile 5.0 som skal gi bedre sikkerhets og meldingsfunksjonalitet.

I forbindelse med utviklermessen Tech-Ed 2005, annonserte Microsoft administrerende direktør, Steve Ballmer, i går en oppdatering til Windows Mobile 5.0.

Pakken, Messaging and Security Feature Pack for Windows Mobile 5.0, skal baseres på trådløs funksjonalitet som skal leveres fra Exchange Server 2003 ved hjelp av Service Pack 2 (SP2). Ifølge Microsoft har bedriftskunder etterlyst en raskere, mer direkte meldingsfunksjonalitet, og forbedret sikkerhet, kostnadseffektivitet og skalerbarhet i sine meldingstjenester.

Tilleggspakken skal være et svar på disse ønskene.

For IT-administratorer skal oppdateringen i tillegg til å gi bedre muligheter til å administrere og beskytte informasjon på en enhet, også inkludere Direct Push Technology, en løsning som skal holde bedriftsbrukernes Outlook Mobile oppdatert direkte fra Exchange, uten behov mellomvare eller andre servere.

Direct Push Technology kan også integreres med Office Mobile slik at brukerne med enheter hvor dette er inkludert, kan sende rike e-postmeldinger med Office-dokumenter, musikk og video som vedlegg. Brukerne skal også kunne slå opp felles adresselisteinformasjon lagret på en Exchange-server.

Også mange brukere av mobile enheter uten Windows skal ifølge Reuters kunne dra nytte av disse forbedringene. Operativsystemprodusenten Symbian har nylig begynt lisensiering av ActiveSync-programvare som gjør at brukerne kan synkronisere e-postprogrammene sine med Exchange-servere.

    Les også:

Sikkerheten til de mobile enhetene skal bli forbedret ved at IT-administratorer kan administrere og håndheve selskapets IT-regelverk over "eteren". Microsoft nevner passordbeskyttelse av enhetene, regler med forskjellig grad av påbud og unntakslister for brukere som er fritatt for disse reglene.

IT-administratorer via mobilnettet slette all informasjon lagret på enheten og resette den til den opprinnelige tilstanden. På denne måten kan det hindres at uvedkommende får tilgang til sensitiv informasjon lagret på enheten, hvis enheten er blitt mistet eller stjålet.

Automatisk sletting av det lokale minnet hvis brukeren taster inn feil passord et gitt antall ganger, skal også bli mulig.

Dessuten skal oppdateringen bringe med seg innebygd støtte for sertifikatbasert autentisering.

Mye av dette er funksjonalitet konkurrenter som RIM med BlackBerry har tilbudt lenge. Mangelen på slike helhetlige administrasjonsløsninger for sikkerhet og enhetskontroll er blant svakhetene Gartner pekte på i en nylig vurdering av Microsofts operativsystem for mobile enheter.

Ifølge Reuters, skal Messaging and Security Feature Pack for Windows Mobile 5.0 bli tilgjengelig i fjerde kvartal i år.

Til toppen