UTVIKLING

Windows Mobile-utviklere må omstille seg

Microsoft bekrefter fullstendig brudd med fortiden med Windows Phone 7.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. mars 2010 - 15:04

Windows Phone 7 er en helt ny plattform, også for applikasjonsutviklere. Det skriver Chaarlie Kindel, sjef for Microsoft utviklerstrategi for mobilen i dette blogginnlegget.

I blogginnlegg skriver Kindel at utvikleropplevelsen vil baseres på en rekke «giganter». Dette er først og fremst .NET, Silverlight, XNA-plattformen, Microsofts utviklerverktøy og Web 2.0-standarder.

Dette betyr også at dagens Windows Mobile-applikasjoner ikke vil fungere på Windows Phone 7. Til Cnet News sier riktignok Todd Brix, et annet medlem av Windows Phone-teamet, at det i noen tilfeller kan gjøres ting som får eksisterende applikasjoner til å kjøre.

- Men det er fundamentalt en annen plattform, understreker han.

Kindel skriver videre at Microsoft har hatt tre mål for Windows Phone 7:

  1. Å gjøre det mulig for sluttbrukere å brukertilpasse telefonopplevelsen gjennom et stort bibliotek med innovative og uimotståelige spill og applikasjoner
  2. Gjøre det mulig for utviklere å tjene penger
  3. Bygge på selskapets visjon om tre skjermer pluss nettskyen

Han er påpasselig med å understreke Microsoft fortsatt vil samarbeide med selskapets partnere om å levere nye produkter basert på Windows Mobile 6.5, og at Microsoft vil støtte disse produktene i mange år framover.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.