FORBRUKERTEKNOLOGI

Windows-mobiler blir billigere

Microsoft har slitt i mobilmarkedet, for prisene på Windows-mobiler har startet på 5000 kroner, men kommer en ny generasjon.

14. feb. 2005 - 10:04

(Bildet ovenfor er en designstudie som ikke er relatert til Peabody-prosjektet.)

Hittil har mobiler med Windows CE vært avanserte mobiler og dyre, noe som har begrenset salget og dermed Microsofts posisjon i mobilmarkedet. Her i Norge er Qtek-telefonene mest kjent, men de starter på 5000 kroner og går så oppover.

Nå skal prisene ned. På den årlige bransjesamlingen 3GSM World Congress i Cannes, har Microsoft kunngjort et partnerskap med verdens største produsent av merkeløse mobiltelefoner, Flextronics. De to selskapene samarbeider i dag om Microsofts spillkonsoll Xbox. Flextronics er basert i Singapore og har en årsomsetning på 14,5 milliarder dollar.

Partnerskapet går ut på at de to har laget en ny Windows-basert plattform for mobiltelefoner, som de skal la andre leverandører tilpasse og selge videre som egen merkevare. Plattformen er av typen «Original Design and Manufacture» og vil bare selges til OEM-leverandører.

Plattformen, døpt «Peabody», skal gjøre det mulig å produsere avanserte mobiltelefoner til langt lavere priser enn tilfellet er i dag.

Peabody-mobiler skal ha video- og stillkameraer, integrasjon med Outlook og muligheter for enkel tilrettelegging for bedriftsbehov, for eksempel fjernsletting av telefonminne.

I første omgang skal Peabody være en plattform for GSM-mobiler med GPRS. 3G-varianter for USA og Europa vil komme seinere.

Flextronics skal produsere og markedsføre telefonene, og betale royalty til Microsoft for hvert eksemplar. Selskapet sier de kan tilby mobilleverandørene mer enn 18.000 måter å skreddersy sine telefoner på, uten at det går på bekostning av effektiv og rimelig produksjon.

Det er fire år siden Microsoft, på den samme GSM-kongressen i Cannes, kunngjorde sin første smarttelefon. Selskapet har ikke greid å hevde seg i konkurransen mot Symbian og Palm som i dag er markedsledende innen operativsystemer til avanserte mobiltelefoner.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.