- Windows-mobiler kan ikke oppgraderes

Må kjøpe ny mobil for å få Windows Phone 7.

- Windows-mobiler kan ikke oppgraderes

Må kjøpe ny mobil for å få Windows Phone 7.

Brukere av mange Windows-mobiler har tidligere kunnet oppgradere til nye versjoner av Windows Mobile når Microsoft har kommet med en ny utgave. Det har stort sett vært opp til den enkelte mobilleverandør å avgjøre om dette skal tilbys eller ikke.

Mange har nok håpet at dette også vil være mulig med Windows Phone 7 OS, den kommende utgaven av Microsofts operativsystem for mobiler, men det ser ikke ut til å være tilfellet.

Til australske APC forteller Natasha Kwan, sjef for Microsofts mobilkommunikasjonsvirksomhet i Asia og Stillehavs-regionen, at dagens mobiler ikke har maskinvare som er tilpasset kravene i den kommende operativsystemet.

I artikkelen trekkes blant annet HTC-modellen HD2 fram. Dette er en kraftig mobil med rask prosessor og stor skjerm, noe som gjør at det tilfredsstiller mange av kravene som stilles av det som har blitt kjent som «Chassic 1»-spesifikasjonen fra Microsoft for Windows Phone 7 Series.

Problemet er at HD2-mobilen har for mange knapper. Kravet er at den skal ha tre knapper, verken flere eller færre. Den ene knappen skal dessuten være en dedikert søkeknapp.

- Fordi vi har veldig spesifikke krav for Windows Phone 7 Series, vil ikke dagens mobiler kunne oppgraderes, forteller Kwan.

Men trolig er det ikke bare knappene som ikke er i overensstemmelse med kravspesifikasjonen. Det skal ifølge Tony Wilkinson, forretningsdirektør ved Microsoft Australia, være enkelte andre maskinvarekomponenter som dagens mobiler også mangler. APC spekulerer på om dette blant annet inkluderer en rask grafikkbrikke.

Det er ventet at de offisielle spesifikasjonene for Windows Phone 7 Series vil bli offentliggjort under Microsofts MIX-konferanse som arrangeres i Las Vegas om to uker.

Denne nyheten betyr ikke at Microsoft stopper utviklingen av Windows Mobile 6.x. Selskapet vil fortsatt komme med mindre oppdateringer, som mobilleverandørene kan velge om de vil tilby sine kunder. Dette gjelder blant annet Windows Mobile 6.5.3, som i større grad er tilpasset bruk av fingre i stedet for stylus på berøringsskjermen.

Til toppen