BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows NT på stormaskiner

Hitachi og Digital vil innlede et samarbeid om å flytte Windows NT til den største typen av datamaskiner, mainframes. Dermed tar Microsoft et nytt skritt inn i området for avansert databehandling.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
9. feb. 1998 - 16:23

Samarbeidet signaliserer ifølge CNET en pågående desentralisering fra stormaskiner. De tidligere stormaskinkundene ser seg nå om etter løsninger bestående av mindre datamaskiner som er knyttet sammen for å danne en virtuell stormaskin som kan brukes til å prosessere store mengder med informasjon. Årsaken til denne overgangen er først og fremst kostnadene. Ved å bruke standard program- og maskinvare, blir prisen på denne typen datamaskinkraft mer overkommelig.

Hitachi og Digital vil nå arbeide med programvare som øker antallet servere som kan knyttes sammen, eller klynges.

Ifølge CNET skal de to selskapene også arbeide med å utvikle forbedret programvare som lar klyngete servere å dele prosessereringslasten når de arbeider med store mengder informasjon. De separate datamaskinene vil dermed utgjøre én stor virtuell datamaskin.

- Hemmeligheten bak å lykkes i å gjøre en slik flytting til mer distribuert databehandling ligger i programvaren, sier Philip Auberg, markedsdirektør for Windows NT systemer ved Digital, til CNET. Hitachi og Digital arbeider med å flytte deler av Hitachis stormaskinprogramvare til Windows NT. Dette er i første omgang beregnet for de asiatiske markedet.

Hitachi og Digital jobber også for å finne bedre løsninger i forbindelse med multiprosessormaskiner. Forskjellen på klynging og multiprosessering ligger i plasseringen av prosessorene. Mens den første arkitekturen består av flere datamaskiner som er knyttet sammen, er prosessorene i et multiprosessorsystem knyttet sammen inne i én datamaskin.

Selskapene vil ifølge CNET også arbeide med programvare som muliggjør kraftigere Windows NT-baserte flerprosessordatamaskiner. På dette området stiller Windows NT relativt svakt siden aktører som Sun og IBM har muligheten til å bruke flere titalls prosessorer i ett system, mens Windows NT-serverne er begrenset til fire prosessorer per system.

Digital sier at selskapet sammen med Hitachi arbeider med å finne måter å øke antallet Alpha- eller Intel-prosessorer i et system til et sted mellom 14 og 64 prosessorer. Dette skal være klart innen begynnelsen av 1999.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.