Windows on ARM-nettbrett får bedre batteritid

Men manglene blir flere, sammenlignet med Windows 8-baserte brett.

Windows on ARM-nettbrett får bedre batteritid
(Bilde: Microsoft)

Men manglene blir flere, sammenlignet med Windows 8-baserte brett.

Nesten samtlige nettbrett som selges i dag, er basert på ARM-arkitekturen, som er kjent for å være svært energigjerrig sammenlignet med mange konkurrerende løsninger. Microsoft vil til høsten forsøke å få skikkelig fotfeste på nettbrettmarkedet både med Windows 8 og Windows on ARM. Windows 8 vil kun kjøres på x86-baserte maskiner.

Fra før er det kjent at Windows on ARM (WOA) nesten utelukkende vil kunne kjøre Metro-baserte applikasjoner. Med operativsystemet vil Microsoft også tilby desktoputgaver av en del Office-applikasjoner og Internet Explorer 10. Men tredjepartsapplikasjoner for skrivebordet vil ikke støttes.

I en foreløpig produktguide om Windows 8 for bedrifter, nevnes Windows on ARM bare i et par avsnitt. Men Microsoft gjør det ganske klart hva som er WOA-baserte nettbrett største fordeler og svakheter, sett med øyene til bedriftskundene.

– ARM-baserte nettbrett som kjører Windows 8 (eller helst Windows On ARM, red. anm.), er ideelle for ansatte som konstant er på farten og trenger langvarig batteritid. ARM-baserte nettbrett bruker mindre effekt enn 32-bit- og 64-bit-enheter (med x86-prosessor og Windows 8, red. anm), og ansatte kan stole på utvidet oppetid med disse enhetene. Selv om ARM-baserte versjoner av Windows ikke inkluderer de samme administrasjonsegenskapene som finnes i 32- og 64-bitversjonenene, kan bedrifter bruke disse energisparende enhetene i ikke-administrerte omgivelser, skriver Microsoft.

    Les også:

Til toppen