Windows-oppdatering skaper problemer

Forrige ukes sikkerhetsoppdatering til Windows Utforsker skaper problemer for en rekke brukere.

Forrige ukes sikkerhetsoppdatering til Windows Utforsker skaper problemer for en rekke brukere.

En oppdatering til Windows Utforsker/Explorer som Microsoft publiserte tirsdag i forrige uke, har skapt problemer i forbindelse med enkelte løsninger fra tredjepartsleverandører. Men det er også blitt meldt om at nye problemer knyttet til Microsofts egen programvare.

    Les også:

denne siden beskriver Microsoft en del av problemene som skal ha oppstått.

Problemene inkluderer manglende tilgang til spesielle mapper som "Mine Dokumenter" eller "Mine bilder" og at Microsoft Office-applikasjoner fryser når brukeren forsøker å lagre eller åpne dokumenter i "Mine Dokumenter"-mappen, men også at enkelte funksjoner i Windows Utforsker og Internet Explorer stopper å fungere.

Dessuten skal oppdateringen, MS06-015, ha skapt en rekke problemer for brukere som benytter skrivere, skanner og digitale kameraer fra HP, samt brukere av Kerio Personal Firewall som nå leveres av Sunbelt.

Ifølge Microsoft skyldes problemene at HPS "Share-to-Web"-programvare og Kerio-brannmuren forstyrrer en ny, kjørbar fil, VERCLSID.EXE, som kontrollerer skallutvidelser før de instansieres av Windows Shell eller Windows Explorer. I noen tilfeller vil VERCLSID.EXE stoppe å reagere.

denne siden (under tittelen Resolution) har Microsoft publisert en løsning til problemene knyttet til HP-programvaren og Kerio.

Sikkerhetsoppdateringen inkluderer en hviteliste over utvidelser til Windows Shell som ikke skal skannes. Løsningen går ut på å legge til utvidelsene fra HP i denne listen, noe som innebærer en manuell endring av Windows-registeret.

Problemet knyttet til Kerio løses ved å fortelle brannmuren at VERCLSID.EXE skal kunne kjøres uten at brukeren først må spørres om tillatelse.

Om disse løsningene fikser alle de aktuelle symptomene, er noe uklart. Microsoft påpeker dessuten at det ikke er blitt avgjort hvorvidt det kan være andre tredjeparts COM-kontroller eller skallutvidelser som også kan forårsake slike problemer.

Til toppen