OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Windows-oppdatering som skal gi mer fart, senker grafikkytelsen i visse spill

Kan heldigvis avinstalleres.

Grafikkytelse i visse spill skal gå betydelig ned i Windows 10 dersom KB4482887-oppdateringen er installert.
Grafikkytelse i visse spill skal gå betydelig ned i Windows 10 dersom KB4482887-oppdateringen er installert. Foto: Colourbox/Dean Drobot
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. mars 2019 - 13:01

Den 1. mars kom Microsoft med oppdatering til Windows 10 (KB4482887) som inkluderer en rekke feilfikser og andre forbedringer som ikke er sikkerhetsrelaterte. Blant annet aktiverer den på visse pc-er «Retpoline», den Google-utviklede teknikken som skal begrense den negative effekten sikkerhetsfikser mot Spectre variant 2-sårbarhetene har på ytelsen.

De siste dagene har flere Windows 10-brukere klaget over redusert grafikkytelse og forsinket respons på musebevegelser i visse spill. Spesielt Destiny 2 nevnes. Dette har vist seg å ha sammenheng med den nevnte oppdateringen, men trolig ikke med aktiveringen av Retpoline. Dette skriver Bleeping Computer, som viser til en diskusjonstråd på Reddit hvor problemene omtales.

Midlertidig løsning

Microsoft har bekreftet problemene på denne siden og opplyser at selskapet jobber med å løse dem.

På kort sikt anbefales berørte brukere å avinstallere KB4482887-oppdateringen. Dette kan gjøres ved å åpne kontrollpanelet i Windows, deretter «Programmer og funksjoner», og til slutt «Vis installerte oppdatering» (oppe til venstre i vinduet).

Enkelt har advart mot å fjerne denne oppdateringen med den begrunnelsen at pc-en da ikke lenger er beskyttet mot Spectre variant 2-sårbarheten, men dette er en misforståelse, da KB4482887 på ingen måte er noen sikkerhetsoppdatering.

Les også: Microsoft skal bruke Google-teknikk for å få fart på Windows 10 igjen

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.