Windows-oppdateringer skaper problemer

Microsoft sliter med kvalitetssikringen.

Microsoft har i det siste fått kritikk for kvaliteten på en rekke av oppdateringene til selskapets programvare. Også flere av oppdateringene som kom i forrige uke skaper problemer, ikke bare for brukere som kjører Windows på Mac.
Microsoft har i det siste fått kritikk for kvaliteten på en rekke av oppdateringene til selskapets programvare. Også flere av oppdateringene som kom i forrige uke skaper problemer, ikke bare for brukere som kjører Windows på Mac. Bilde: Per Ervland og digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. okt. 2014 - 12:03

The Register skriver i dag at Microsoft trakk tilbake en fersk oppdatering til Windows 7 og Windows Server 2008 R2. Oppdateringen, som gir operativsystemene funksjonalitet knyttet til SHA-2-basert signering og verifisering, skal ifølge Microsoft ha skapt problemer for enkelte brukere. Selskapet anbefaler at brukere som opplever problemer etter å ha installert oppdateringen, som ble tilgjengelig den 14. oktober, avinstallerer den igjen. Det er ikke oppgitt hva slags problemer det er snakk om.

Det er ikke noe oppsiktsvekkende ved at oppdateringer til operativsystemer skaper problemer for enkelte brukere. Windows er blant operativsystemene brukes sammen med mange svært forskjellige kombinasjoner av maskinvare og programvare, og i noen tilfeller oppstår det problemstillinger som man ikke har tatt høyde for. Problemet til Microsoft er at selskapet i det siste året eller så ha gitt ut en rekke oppdateringer som senere har blitt trukket tilbake og gitt ut på nytt etter reparasjoner.

Amerikanske Infoworld har fulgt godt med på denne utviklingen. I en artikkel som også nevner oppdateringen over, listes til sammen fire Windows-oppdateringer fra forrige uke hvor det har kommet brukerrapporter om problemer.

Problemene består først og fremst i at oppdateringene ikke lar seg installere og at systemet automatisk blir rullet tilbake til forrige punkt for gjenopprettelse. Andre skaper problemer for tredjepartsprogramvare fra blant annet Autodesk og VMware.

Infoworld har skrevet om lignende problemer nesten hver måned den siste tiden, blant annet i september og august.

Det er likevel en annen oppdatering som har skapt størst problemer for Microsoft. Den er kjent som KB 2952664, er utgitt til Windows 7 og skal bidra til å forenkle oppgradering av operativsystemet til den nyeste versjonen av Windows.

Tirsdag i forrige uke ble denne oppdateringen gitt ut på nytt. Ifølge Infoworld var dette for sjuende gang siden den først ble utgitt den 16. april. Problemene ser først og fremst ut til å være knyttet til selve installasjonen, som stadig feiler hos enkelte. Innholdet i oppdateringen har ikke blitt endret siden forrige forsøk.

Microsoft har ikke kommet med særlig mye informasjon om denne oppdateringen, men Infoworld siterer andre som mener at oppdateringen er helt unødvendig dersom man ikke planlegger å oppgradere Windows 7 til Windows 8.x eller nyere. Problemet er selvfølgelig at finnes Windows 7-brukere som gjerne vil oppgradere, men som ikke får installert oppdateringen. Disse må vente på at Microsoft gjør ett eller flere nye forsøk på å utgi oppdateringen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.