Windows på MP3-spillere også i ditt nabolag

Microsoft tilgodeser leverandører av MP3-spillere med en egen Windows for "Portable Media Centers".

Microsoft tilgodeser leverandører av MP3-spillere med en egen Windows for "Portable Media Centers".

Los Angeles: Det skal bli en enkel sak å ta med deg bilder, digital video, tv-opptak og musikk på små, håndholdte enheter. Sammen med Creative, Samsung, iRiver og en rekke andre, står Microsoft bak en helt ny type produkter som vil dukke opp i 2004.

Microsoft, ikke alltid kjent for like lettfattelige produktnavn, har i dag lansert Windows Mobile Software for Portable Media Centers. Meningen er at WSFPMC (eller hvilken forkortelse de enn velger å bruke) vil gjøre det samme for håndholdte enheter som Windows XP Media Center har gjort for underholdning på PC-siden.

Portable Media Center er bygget på operativsystemet Windows CE .Net, og gjør at håndholdte enheter blant annet får støtte for både MP3 og Windows Media 9-baserte lyd- og bilde-formater. Microsoft mener selv at disse formatene nå lager såpass små filer at det virkelig blir mulig å få med seg digitale foto-album, musikk, digital video og TV-opptak i store mengder. Synkronisering mot PC-er er en viktig del av denne nye teknologien, og både Creative, Samsung, iRiver, Sanyo og ViewSonic er allerede i gang med å lage disse harddisk-baserte enhetene med innebygd skjerm.

Den kanskje største ulempen er at det vil ta minst ett år før de første enhetene med Windows Mobile software for Portable Media Centers kommer på markedet.

Til toppen