– Windows Phone 7.8 kommer neste uke

Datoen lekket av mobiloperatør.

– Windows Phone 7.8 kommer neste uke
Eksempel på Live Tiles-størrelser som støttes av Windows Phone 7.8 Bilde: Microsoft

Smartmobiler med Windows Phone 7.x kan ikke oppgraderes til Windows Phone 8. Men som et plaster på såret har Microsoft lenge lovet å komme med en ny oppdatering til mange av disse mobilene. Denne har versjonsnummer 7.8.

Nå ser det ut til at Windows Phone 7.8 straks vil være klar til å bli rullet ut. Ifølge TechRadar bekreftes dette av flere kilder, også ikke-navngitte kilder i Microsoft.

Den mest konkrete informasjonen stammer fra Facebook-siden til Windows Phone Colombia. Her heter det at utrullingen av 7.8-utgaven starter den 31. januar og at noen terminaler med Windows Phone 7.5 vil motta oppdateringen i løpet av første kvartal. Det som er noe uklart, er om det er Microsoft som står bak Windows Phone Colombia. Det er dårlig forklart på Facebook-siden og Pocket-Lint, som har funnet meldingen, har ikke noe informasjon om dette.

Informasjonen stemmer likevel godt overens med det mobiloperatøren O2 i Storbritannia skriver i en Twitter-melding. Her heter det at oppdateringen vil komme i slutten av januar og gjøres tilgjengelig via Zune-programvaren.

Microsoft sentralt er mindre konkrete og sier til Pocket-Link at selskapet samarbeider med sine partnere om å teste, godkjenne og rulle ut oppdateringen til så mange enheter som mulig i begynnelsen av 2013.

Mer konkret, og et tydelig signal om at noe er i gjære, er en kunngjøring som i går ble gjort via Microsofts Windows Phone Developer Blog.

Der meddeles det at Windows Phone SDK Update for Windows Phone 7.8 nå er tilgjengelig. Den inkluderer to emulatorer som gjør det mulig for utviklere av applikasjoner som er laget for Windows Phone 7.5 å teste hvordan Live Tiles-funksjonene til disse applikasjonene vil fungere i Windows Phone 7.8.

Muligheten til å justere størrelsen på Live Tiles på samme måte som i Windows Phone 8, er den største nyheten i Windows Phone 7.8. Andre nyheter er omtalt her.

Det nye SDK-et inneholder derimot ingen nye programmeringsgrensesnitt. Det medfører også at applikasjoner som bygges med det nye SDK-et, fortsatt vil være rettet mot Windows Phone 7.5 og dermed vil kunne kjøres også der.

Ifølge Microsoft skal mobilleverandører nå også være i ferd med å lansere helt nye telefoner med Windows Phone 7.8.

    Les også: