BEDRIFTSTEKNOLOGI

«Windows Phone 7 er ferdig om fem år»

Microsoft innrømmer at veien frem er fryktelig lang.

21. juni 2010 - 12:46

Det en gang populære mobiloperativsystemet Windows Mobile klarte ikke å hamle opp med nyere og langt mer ettertraktede alternativer fra Apple og Google.

I flere år hevdet Microsoft-toppsjef Steve Ballmer at både iPhone og Android var sjanseløse. Windows Mobile skulle bli det dominerende operativsystemet på mobiltelefoner.

Ballmer tok som kjent feil, og Microsoft måtte foreta en kraftig kursendring.

I februar kunngjorde de Windows Phone 7 (WP7), en helt ny plattform og et fullstendig brudd med fortiden. Dagens programvare til Windows Mobile vil ikke fungere på WP7.

Men kunngjøringen kom lenge før produktet er ferdig utviklet. Ikke før ved juletider 2010, nesten ett år senere, skal WP7-baserte smartmobiler være å oppdrive.

WP7-prosjektet har høstet en del ros, kanskje særlig for et visuelt tiltrekkende grensesnitt. Samtidig er det klart at WP7 blir lansert med en rekke barnesykdommer.

Operativsystemet støtte verken kjøring av flere programmer samtidig («multitasking») eller «klipp og lim»-funksjonalitet, altså helt ordinær teknologi som både gamle Windows Mobile og konkurrentene tilbyr allerede.

Microsoft er overraskende ærlige om manglene. De er heller ikke redd for å innrømme at det vil ta tid før de kan ta igjen forspranget til konkurrentene. Lang tid.

- Vi starter helt på nytt. Det kommer til å ta fem år å utvikle det produktet som vi alle ønsker oss, sier Microsoft-sjef Terry Myerson, som leder utviklingsarbeidet, til Cnet.

Myerson sier i intervjuet at konkurransen er tøff, men understreker at de har de nødvendige ressursene og planene klare.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.