BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Windows Phone 8 kan oppgraderes

Microsoft beroliger.

Microsoft bekrefter nå at det ikke er noen grunn til å frykte at dagens Windows Phone 8.0-enheter ikke vil kunne oppgraderes til det som trolig blir Windows Phone 8.1.
Microsoft bekrefter nå at det ikke er noen grunn til å frykte at dagens Windows Phone 8.0-enheter ikke vil kunne oppgraderes til det som trolig blir Windows Phone 8.1. Bilde: Kelvin Ma/Bloomberg/Getty Images/All Over Press
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. jan. 2014 - 13:31

Mye tyder på at Microsoft vil komme med en ny versjon av Windows Phone 8 i løpet av våren, mest sannsynlig rett før eller under Build-konferansen som arrangeres i San Francisco fra den 2. april. Alt tyder også på at versjonsnummeret blir 8.1.

I fjor høst kom det bekymringsmeldinger fra flere programvareutviklere angående oppgraderingsmulighetene til eksisterende Windows Phone 8-telefoner. Bekymringene skal dels ha vært basert på svakere salg enn ventet av Windows Phone-enhetene og priskuttene som ble gjennomført som følge av dette. Dessuten ville Microsoft, ifølge amerikanske Computerworld, ikke si noe om disse planene den gang.

Med historien om hvordan Microsoft håndterte dette med Windows 7.x og misnøyen som fulgte, er det ikke så overraskende at en del har trodd på ryktene. Men nå har Microsoft en gang for alle satt skapet på plass.

– Vi vil ikke ha den samme opplevelsen som vi hadde da Windows Phone 7 ble oppgradert til Windows Phone 8, sier Greg Sullivan, PR-direktør for Windows Phone i Microsoft til amerikanske Computerworld. Han forteller videre at Microsoft har en policy om å tilby oppdateringer til en enhet i 36 måneder. Dette gjelder nødvendigvis fra lanseringsdatoen, ikke salgsdatoen.

Utgivelsen av Windows Phone 8.1 vil trolig også komme ganske kort tid etter at Microsoft formelt har overtatt mobilavdelingen til Nokia. Dagens Nokia-mobiler vil fortsatt kunne tilbys med Nokia-varemerke, men dette gjelder etter at å dømme ikke nye modeller. Derimot har Microsoft lisens på Lumia- og Asha-navnene.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.