Windows Phone får passord-synk i IE

Skal gjøre det enklere å velge unike passord for hvert nettsted.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. juni 2014 - 08:59

Microsoft kunngjorde i går at brukerne av kommende Windows Phone 8.1 vil kunne dele innloggingsinformasjon for nettsteder på tvers Internet Explorer 11 på mobilen og IE11 i Windows 8.x. Dette skal gjøre det enklere for brukerne å benytte gode og unike passord for hvert nettsted, uten å måtte huske dem.

Slik synkronisering støttes også av flere andre nettlesere, men disse er ikke tilgjengelige for Windows Phone.

Ifølge Microsofts Amy Adams skal IE11 kunne huske brukernavn og passord ved flere nettsteder enn tidligere, blant annet fordi den ignorerer «autocomplete=off»-innstillingen som noen nettsteder bruker i passordfeltet. Adams skriver at selskapet har gjort dette fordi mange brukere blir forvirret over at nettleseren noen ganger ikke vil huske passordene, men også blant annet fordi selskapet mener at må være opptil brukeren selv å velge om det er trygt å lagre et – fortrinnsvis sterkt og unikt – passord på en gitt enhet.

Brukerne av Internet Explorer 11 for Windows Phone 8.1 kan nå lagre og synkronisere innloggingsinformasjon med andre, nyere Windows-enheter. <i>Bilde: Microsoft</i>
Brukerne av Internet Explorer 11 for Windows Phone 8.1 kan nå lagre og synkronisere innloggingsinformasjon med andre, nyere Windows-enheter. Bilde: Microsoft

«Autocomplete=off»-innstillingen blir derimot respektert av IE11 i forbindelse med andre felter, inkludert brukernavn.

Også ved bruk av Modern UI-apper i Windows 8.1 og Windows Phone 8.1 kan passord synkroniseres på tvers av enhetene, dersom appene forsøker å logge seg på det samme domenet. Dermed trenger ikke brukeren skrive inn innloggingsinformasjonen på begge enhetene. Det er tjenesten Web Authentication Broker som sørger for dette.

IE11-passordene kan i Windows 8.x administreres fra Credential Manager-valget i kontrollpanelet. Med Windows 8.1 er det også mulig å gjøre dette via innstillingene til Modern UI-utgaven av Internet Explorer 11.

Det er ikke oppgitt i blogginnlegge5t hvordan innloggingsinformasjonen kan administreres i IE11 for Windows Phone 8.1.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.