BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows Phone klar for store smartmobiler

Utvikleroppdatering allerede tilgjengelig.

Windows Phone 7 Update 3 kan vise seks fliser i høyden på skjermer med full HD-oppløsning.
Windows Phone 7 Update 3 kan vise seks fliser i høyden på skjermer med full HD-oppløsning. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. okt. 2013 - 09:03

Microsoft kunngjorde i går at selskapet vil rulle ut en tredje oppdatering til eksisterende Windows Phone 8-mobiler i løpet av de kommende månedene, avhengig av telefon og operatør. Windows Phone 8 Update 3 bringer med seg flere nyheter, ikke minst når det gjelder maskinvarestøtte. Dette inkluderer støtte for større skjermer, i alle fall opptil 6 tommer, med full HD-oppløsning (1080p). Dette skal gi mer skjermplass, blant annet flere fliser på startskjermen.

Oppdateringen gir operativsystemet også støtte for firekjernede utgaver av Qualcomm Snapdragon 800.

Disse nyhetene har dog ingen betydning for eksisterende enheter. Det gjør derimot en håndfull andre nyheter. Det loves blant annet en ny kjøremodus (Driving Mode) som aktiveres automatisk når mobilen er tilknyttet en gitt Bluetooth-enhet. Så lenge denne modusen er aktivert, vil brukeren se langt færre varsler på skjermen enn vanlig.

Inkludert er også en samling applikasjoner som skal gjøre det enklere å se, høre og bruke telefonen for funksjonshemmede. Dette inkluderer en skjermleser.

Det loves også enklere tilknytning når man ønsker å bruke mobilen som WLAN-aksesspunkt fra en pc med Windows 8.1.

De øvrige forbedringene er stort sett ting som allerede er kjent fra konkurrerende systemer.

Utviklere

Utviklere skal allerede kunne installere en forhåndsutgave av oppdateringen. Dette krever dog at man har en telefon som er låst opp for utviklere, er en registrert Windows Phone Store-utvikler eller er registrert som Windows Phone App Studio-utvikler. Tanken er at utviklerne skal kunne forberede seg og sine applikasjoner på den oppdateringen som vanlige brukere først får tilgang til om noen uker. Flere detaljer om dette finnes her.

Applikasjoner
I et intervju med AllThingsD i går, sier Microsofts Windows Phone-sjef, Joe Belfiore, at den største svakheten ved Windows Phone, sammenlignet med Android og iOS, er mangelen på enkelte svært viktige applikasjoner. Han mener at det viktigste Microsoft og selskapets partnere kan gjøre, er få utvide markedet for Windows Phone slik at det blir en mer attraktiv plattform for utviklere.

Windows Phone gjør tilsynelatende best de største, europeiske landene, samt i India og Latin-Amerika. Det er først og fremst billigere modeller som har bidratt til dette. Tall for Norge er lite tilgjengelige, men verken Telenor eller NetCom har hatt Windows Phone-telefoner blant telefonene på selskapenes respektive topp ti-lister på mange måneder.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.