UTVIKLING

Windows Phone «Mango» i beta

Kan nå lastes ned av utviklere. Nye verktøy er også på plass.

30. juni 2011 - 10:12

Microsoft har besluttet å ikke øke versjonstallet på Windows Phone 7, selv om de nå forbereder en en stor oppgradering av plattformen. I stedet brukes navnet Mango.

Det som tidligere ble omtalt som WinPhone 7.5, altså Mango, ble onsdag gjort tilgjengelig i beta-versjon for registrerte utviklere.

Programvaren kan installeres på alle eksisterende Windows Phone-baserte mobiltelefoner, men tilbudet er begrenset til ett håndsett per utvikler.

På samme tid utgir Microsoft en ny utgave, beta 2, av de tilhørende utviklerverktøyene. Alle som er registert på AppHub får snart en invitasjon til å oppgradere.

- Mye er nytt, men i hovedak betyr dette at folk nå kan teste på egen telefon. Emulator fungerer bra, men det er alltid bedre å teste applikasjoner på en fysisk enhet, sier teknologirådgiver i Microsoft Norge, Børge Hansen til digi.no.

Det er fremdeles sånn at plattformen ikke finnes i norsk språkdrakt. Det skjer først ved lanseringen til høsten. Se digi.nos gjennomgang av nyhetene i neste versjon Windows Phone i denne artikkelen.

Kan ødelegge telefonen
- Noe spesielt man må passe på ved oppgradering?

- Ja. Det følger med en pakke med instruksjoner. Det er viktig å følge disse. Gjør du feil risikerer du å ødelegge telefonen, sier Hansen.

For eksempel er det viktig å sørge for at mobilen har nok strøm før man setter i gang, at kabelen mellom PC og mobil ikke rives ut underveis, og så videre.

- Dersom du i ytterste konsekvens ødelegger telefonen har vi en ordning der Microsoft hjelper deg, men det er ting som tar tid. Ved å følge instruksjonene håper vi at folk slipper det.

For tilgang til de nye verktøyene, og en nærmere forklaring rundt prosessen med å sikre seg tidlig tilgang til beta-utgaven av Mango, se dette blogginnlegget hos Microsoft.

Børge Hansen kan ikke utelukke at det blir flere beta-utgivelser før høstlanseringen. Det kommer an på tilbakemeldinger om kvaliteten.

Lager drømmeapp

Det finnes nå rundt 24.000 applikasjoner i Windows Phone Marketplace. Bare 60 av disse er norske apper, men ifølge teknologirådgiver Hansen er det mange som er i ferd med å skape flere.

Microsoft Norge er for tiden også i ferd med å avrunde en konkurranse kalt «Min drømmeapp», der de har mottatt over 500 forslag til programmer som kan gjøre hverdagen bedre.

Vinnerforslaget skal bli til en egen app. Det skal Microsoft selv sørge for. Ambisjonen er å bruke lokale norske utviklere til å lage programmet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.