Windows Phone-profil tar en lang pause

Joe Belfiore drar på jordomseiling.

Windows Phone-profil tar en lang pause
Joe Belfiore har fått et bredere ansvar de siste årene, men har også i ettertid vært den hos Microsoft som i størst grad har frontet Windows Phone offentlig. Bilde: Tony Avelar/Bloomberg via Getty Images/Getty Images/All Over Press

Selv om Joe Belfiore har jobbet med mye forskjellig de 25 årene han har vært ansatt hos Microsoft, så er det først og fremst som frontfigur for Microsofts Windows Phone-plattformen at han har blitt et kjent ansikt. Nå må noen andre overta denne rollen i en viktig fase.

«Semester at Sea»

I går kunngjorde nemlig Belfiore at han skal ta seg fri fra jobben fra november til utpå sommeren neste år, for dra på jordomseiling med familien og 600 studenter.

Riktignok ble Belfiore i oktober 2013 sjef for Microsofts PC-Tablet-Phone-team og dermed ansvarlig for brukeropplevelsen i Windows 10 på tvers av nettbrett og pc, i tillegg til smartmobiler.

Men det er ingen hos Microsoft som i større grad har stått fram som en frontfigur for selskapets mobilsatsning enn ham.

Sett i lys av at Microsofts satsning på smartmobiler nå er i ferd med å bli sjøsatt på nytt, kan hans fravær virke litt dårlig timet. Men det kan være at Microsoft også å kombinere nylanseringen med nye ansikter utad.

Skuespiller Jessica Alba var kjendisinnslaget under gårsdagens arrangement. Her sammen med Joe Belfiore og Steve Ballmer. De viser fram sine personlige Windows Phone-mobiler for å demonstrere hvor forskjellige de er. Men det er ikke så godt å se på denne avstanden.
Her er Joe Belfiore på scenen, sammen med daværende Microsoft-sjef Steve Ballmer og skuespilleren Jessica Alba, da Windows Phone 8 ble lansert i oktober 2012. Bilde: Microsoft.

Les også: Mobilsjefen får Internet Explorer-ansvar 

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.