ANALYSER

Windows Phone-salget stuper hos NetCom

Tall for smartmobil-salget i juli utpeker klare vinnere og tapere.

Nokia Lumia 800 er den eneste Windows Phone-mobilen som er med i NetComs topp 10-liste for juli.
Nokia Lumia 800 er den eneste Windows Phone-mobilen som er med i NetComs topp 10-liste for juli. Bilde: Nokia
28. aug. 2012 - 10:50

NetCom kom i dag med en oversikt over hvilke smartmobiler som solgte best gjennom selskapets salgskanaler i juli. Det er flere trekk ved utviklingen som er verdt å legge merke til.

Det mest oppsiktsvekkende er nok at andelen til de Windows Phone-baserte smartmobilene har blitt redusert svært kraftig. I juni var andelen hele 6 prosent. I juli ble den redusert til 2 prosent.

Man kan spekulere på hva som er årsaken, men det er nærliggende å tro at nyheten om at dagens Windows Phone-mobiler ikke kan oppgraderes til kommende Windows Phone 8 nå har fått sitt å si for salget. Det begrensede utvalget av nyere Windows Phone-mobiler har trolig også en del å si for etterspørselen. Senere har det blitt kjent at Microsoft og Nokia sannsynligvis skal avduke de første Windows Phone 8-mobilene allerede i begynnelsen av september. Men denne nyheten kom så sent at den ikke kan ha påvirket salget i juli.

Vokser gjør derimot Android. Markedsandelen øker med hele ni prosentpoeng på en måned til 54 prosent. Det betyr at Android også tar markedsandeler fra Apples iOS, hvor andelen har falt fra 49 til 45 prosent fra juni til juli.

Til tross for dette er det fortsatt Apples iPhone 4S som topper salgsstatistikken til NetCom, foran Samsungs to storselgere, Galaxy S III og II. Derimot faller interessen for iPhone 4 noe, slik at den har blitt passert av nevnte Galaxy S II.

I listen nedenfor er plasseringen i juni oppgitt i parentes.

1. (1) Apple iPhone 4S

2. (2) Samsung Galaxy S III

3. (4) Samsung Galaxy S II

4. (3) Apple iPhone 4

5. (5) HTC One X

6. (-) Samsung Galaxy Xcover

7. (6) Nokia Lumia 800

8. (-) HTC One S

9. (-)Sony Xperia S

10. (-) Samsung Galaxy Note

– Samsung og Apple selger bra. Vi skulle helst sett at konkurransen var tøffere. Det norske markedet flommer over av gode mobiltelefoner, og det hadde vært fint hvis flere modeller kjempet helt i toppen, sier Kristian Renaas, salgsdirektør i NetCom, i en pressemelding.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.