Windows Server 2003 passerer Solaris 9

En undersøkelse gjort av Netcraft viser at betautgaven av Microsoft Windows Server 2003 er mer utbredt enn Sun Solaris 9 på webservere.

Netcraft publiserte sist helg en undersøkelse om hvor utbredt blant annet Microsoft Windows Server 2003 og Sun Solaris 9 er på webservere.

Sun lanserte Solaris 9 for omtrent et år siden, mens Microsoft vil lansere Windows Server 2003 den 24. april i år. Det betyr at de registrerte Windows Server 2003-installasjonene kjører en betautgave av Microsofts kommende serveroperativsystem.

Mars-tallene i Netcrafts undersøkelse viser at Microsofts nyeste serveroperativsystem for første gang har passert Suns nyeste Solaris-utgave.

Netcraft har registrert nærmere 30.000 ulike webservere som kjører Windows Server 2003, mens tallet for servere med Solaris 9 er drøyt 25.000.

Tallene tyder blant annet på at mange har tatt betautgaven av Windows Server 2003 i full bruk. Dette gjelder blant annet Nasdaq, som har benyttet Microsofts nyeste serveroperativsystem siden i fjor høst. Det er også grunn til å tro at de fleste av de registrerte nettstedene har byttet til Windows Server 2003 fra eldre Windows-utgaver.

Hvis dette stemmer, er det ganske oppsiktsvekkende. Det at selskaper velger å benytte en betautgave av et kommende produkt framfor endelige versjoner av eksisterende produkter i forbindelse med offisielle tjenester, er ikke dagligkost. De færreste selskaper oppgraderer programvare med mindre det virkelig er behov for det. I hvert fall ikke til en betautgave.

Netcraft skriver i en kommentar til undersøkelsen at det virker som Sun har en avslappet forhold til å få kundene til å oppgradere. Sun selv benytter Solaris 8 på selskapets nettsted.

Microsoft, derimot, har benyttet Windows Server 2003 på selskapets nettsted siden juli i fjor.

;