Windows Server 2008 ute av betaperioden

Microsoft har brakt utviklingen av Windows Server 2008 over i en ny fase.

Windows Server 2008 ute av betaperioden

Microsoft har brakt utviklingen av Windows Server 2008 over i en ny fase.

Microsoft kunngjorde i går at selskapet har sluppet den første RC-utgaven (Release Candidate) av Windows Server 2008. Denne utgaven kalles «RC0» og skal etter alt å dømme være tilgjengelig for alle. I utgangspunktet skal den nye testversjonen være tilgjengelig fra denne siden, men foreløpig peker lenkene kun til beta 3-utgaven.

Ved at Microsoft har gått over fra å kalle testversjonen «beta» til å kalle den «release candidate», antyder det at de verste feilene nå er luket ut og at testingen har kommet inn i de avsluttende fasene. Stadig vil det være feil som må rettes, men disse er trolig færre og mindre alvorlige enn i betaversjonene.

RC0-utgaven skal kunne lastes ned både for installasjon og som ferdig installert på en virtuell harddisk.

Blant nyhetene i RC0-utgaven er en tidlig testutgave av «Viridian», som er kodenavnet for virtualiseringsteknologien i Windows Server. Denne benytter et virtualiseringslag basert på en 64 bits hypervisor som kjører mellom maskinvaren og operativsystemet. Selve hypervisorløsningen er under 1 MB stor og er basert på en mikrokjerne-arkitektur. Hvert av gjestesystemene skal kunne gis inntil 32 GB med minne og tilgang til flere prosessorer.

Lanseringsversjonen av Windows Server 2008 skal gjøres klar i løpet av første kvartal av 2008. Deretter vil det gå enda noen uker før operativsystemet kommer på markedet.

Til toppen