Windows-server for Opteron i offentlig beta

Microsoft åpnet tirsdag for offentlig testing av Windows Server 2003 for 64-bits AMD-prosessorer.

Microsoft åpnet tirsdag for offentlig testing av Windows Server 2003 for 64-bits AMD-prosessorer.

Etter langt ventetid har det endelig kommet konkrete tegn på framgang i Microsofts innsats for å tilby operativsystem til AMDs 64-bits prosessorer. Programvareselskapet har lovet å komme med både server- og klientoperativsystem for disse prosessorene i løpet av 2004.

Nå har Microsoft åpnet for nedlasting av en betaversjon av Windows Server 2003, Enterprise Edition, for 64-Bit Extended Systems, altså en Windows Server 2003-utgave spesielt tilpasset AMDs Opteron-prosessorer.

Den nedlastbare filen er en ISO imagefil som brennes til en CD før den kan benyttes. Filen er på omtrent 550 MB. En CD med betautgaven kan også bestilles, men vil for kunder utenfor Nord-Amerika koste både frakt og eventuelle importavgifter.

Hver kunde kan installere programvaren på inntil ti maskiner og teste den i 360 dager.

Den kommende serverprogramvaren støtter systemer med inntil åtte Opteron-prosessorer og inntil 64 GB med minne.

Langt fra alle programvare er kompatibel med denne utgaven av Windows Server 2003. Av 64-bits programvare lister Microsoft bare opp betautgavene av Computer Associates eTrust Anti-Virus og Microsoft SQL Server "Yukon", i tillegg til et antall 32-bits produkter. Listen over produkter som ikke er kompatible med denne versjonen av operativsystemet er derimot betydelig lengre. Du finner hele oversikten her.

Registrering for å få tilgang til å laste ned Windows Server 2003, Enterprise Edition, for 64-Bit Extended Systems gjøres fra denne siden.

Microsoft sier fortsatt ingenting om når de endelige Windows-produktene for AMDs 64-bits prosessorer vil bli klare, men det ventes at det vil skje i andre halvdel av 2004.

Til toppen