Windows Server-oppdatering skaper problemer

En antall serverprodukter slutter å fungere når Service Pack 1 for Windows Server 2003 installeres.

En antall serverprodukter slutter å fungere når Service Pack 1 for Windows Server 2003 installeres.

Da Microsoft i fjor publiserte den andre servicepakken til Windows XP, ble det raskt klart at en rekke viktige programvareprodukter sluttet å fungere skikkelig på maskiner hvor servicepakken var installert. I en del tilfeller var det mulig å rette på dette ved å gjøre endringer i blant annet brannmuren i Windows XP, eller ved å installere oppdateringer til programvaren. Men fortsatt er det mange, spesielt bedriftskunder har latt være installere servicepakken på grunn av kompatibilitetsproblemer med eksisterende programvare. Det er tross alt viktigere at verktøy som benyttes daglig fungerer, enn at sikkerheten ikke er så god som den kan være. I mange tilfeller har også maskinvaredrivere skapt problemer.

I slutten av mars utga Microsoft en tilsvarende servicepakke til Windows Server 2003. Også dette er primært en sikkerhetsoppdatering, selv om også en del ny funksjonalitet er inkludert.

En rapport Microsoft publiserte noen uker etter utgivelsen, viser at heller ikke denne servicepakken er problemfri. Blant annet varsles det om at det er kan oppstå problemer når selskapet PowerEdge-servere konfigurert til å være domenekontrollere. Ifølge Microsoft Watch, skriver en Dell-bruker i et supportforum at en installasjon av servicepakken for Windows 2003 Server sannsynligvis vil føre til at serveren krasjer med en feilmelding på blå bakgrunn (BSOD). Dette skyldes trolig at registeret er blitt ødelagt, noe som trolig et resultat inkompatibilitet med OpenManage-progravaren til Dell.

Versjon 4.4 av OpenManage skal ha støtte for SP1, men denne skal ikke være leveringsklar før i neste måned.

I en artikkel Microsoft publiserte for en uke siden, lister selskapet opp 127 serverapplikasjoner som er blitt testet sammen med Windows Server 2003 SP1. De aller fleste applikasjonene som ble testet, skal ha fungert fint. Men 14 av applikasjonene hadde kompatibilitetsproblemer, blant annet flere av Microsofts egne produkter. Microsoft har tidligere antydet at SP1 vil være kompatibel med omtrent 80 prosent av serverprogramvaren på markedet.

Etter at listen ble publisert, har flere av leverandørene utgitt oppdateringer til den nevnte programvaren slik at problemene skal kunne løses. Men fortsatt skal det være utbredte programvare som ikke fungerer som den skal. Se hele oversikten på denne siden.

Blant programvaren som er blitt testet, finner man antivirusprogramvare, brannmurer, backupløsninger, databasesystemer, løsninger for systemadministrasjon og finansserverapplikasjoner.

Til toppen