BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows skal bli enklere å oppgradere

Windows 8 skal kunne lastes ned fra Internett.

Microsoft lover at oppgradering til Windows 8 skal kunne gjøres betydelig raskere enn oppgradering til Windows 7.
Microsoft lover at oppgradering til Windows 8 skal kunne gjøres betydelig raskere enn oppgradering til Windows 7. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. nov. 2011 - 10:42

Windows 8 blir trolig lansert i 2012. Microsoft kom i går med en gjennomgang av hvordan brukere av eksisterende Windows-maskiner kan oppgradere til den nye versjonen. I gjennomgangen vektlegges det spesielt at oppgraderingen skal være mye enklere enn det som er tilfellet med oppgradering til Windows 7.

Microsoft anbefaler pc-brukeres om skal oppgradere til Windows 7, og som ønsker å beholde innstillinger og installerte applikasjoner, om å benytte Windows 7 Upgrade Advisor og Windows Easy Transfer. Sammen med kjøring av selve installasjonsprogramvaren, innebærer dette typisk besøk på fire websider og en gjennomgang av 60 dialogvinduer, før alt forhåpentligvis er klar til bruk.

I Windows 8 skal all denne funksjonaliteten være integrert. I forbindelse med den innledende skanningen av systemet, vil den eksisterende versjonen av Windows bli registrert, sammen med blant annet språk. Deretter vil den riktige installasjonsprogramvaren bli lastet ned via Internett. Brukeren kan deretter velge om denne ISO-filen skal brennes på en DVD-plate eller brukes til å gjøre en USB-minnepinne «boot-bar».

Ifølge dette blogginnlegget, som er skrevet av Christa St. Pierre, senior program manager i Microsofts Windows Fundamentals Team, skal oppgradering til Windows 8 kunne utføres med så lite som 11 museklikk, avhengig av hvilke valg brukeren gjør og eventuelle problemer som må løses underveis.

Ved oppgradering til Windows 8, skal installasjonsprogramvaren vise en oversikt over applikasjoner som trenger litt ekstra oppmerksomhet for å fungere i Windows 8. Problemene skal kunne løses av brukeren uten at installasjonsprosessen må startes på nytt. <i>Bilde: Microsoft</i>
Ved oppgradering til Windows 8, skal installasjonsprogramvaren vise en oversikt over applikasjoner som trenger litt ekstra oppmerksomhet for å fungere i Windows 8. Problemene skal kunne løses av brukeren uten at installasjonsprosessen må startes på nytt. Bilde: Microsoft

Ved oppgradering fra Windows 7 til Windows 8, kan både applikasjoner, Windows-innstillinger og brukerdata og -filer beholdes. Ved oppgradering fra Windows Vista, vil applikasjonene måtte installeres på nytt. Ved oppgradering fra Windows XP, vil også Windows-innstillingene går tapt, men brukerdataene blir bevart.

Som nevnt kan Windows 8 oppgraderes ved at mesteparten av installasjonsprogramvaren lastes ned fra Microsofts servere. Selskapet lover at størrelsen på installasjonsprogramvaren vil være betydelig redusert, sammenlignet med det som er gjeldende for Windows 7. Mens en ISO-fil for x86-utgaven av Windows 7 er på 2,32 gigabyte, skal filen som må lastes ned for å oppgradere fra Windows 7 (x86-utgaven) til Windows 8, være på 1,51 gigabyte. Dette er oppnådd ved at unødvendige filer og duplikater er fjernet, samt ved hjelp av en spesiell komprimeringsteknikk. Det skal være mulig å stoppe og gjenoppta nedlastingen ved behov.

Det skal selvfølgelig også være mulig å installere eller oppgradere Windows 8 fra fysiske medier, som i dag.

I blogginnlegget nevnes det også at man må benytte fysiske medier under installasjonen, dersom man ønsker et system hvor brukeren kan velge mellom ulike operativsystemer. Men det opplyses ikke om dette vil ta hensyn til andre operativsystemer enn Windows.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.