Bildet er fra en tidligere demonstrasjon av hvordan desktoputgaven av mediespilleren VLC kan integreres med Universal Windows Platform ved hjelp av Desktop Bridge. (Bilde: Microsoft )

Desktop Bridge

Windows Store klar til å ta imot Win32- og .Net-apper

Lover ryddigere installasjon av vanlig Windows-programvare.

Samtidig som at utrullingen av Windows 10 Anniversary Update startet i går, kom Microsoft med et SDK (Software Development Kit) for utviklere som vil lage apper som utnytter de nye mulighetene jubileumsoppdateringen til Windows 10 tilbyr. I tillegg kom selskapet med Visual Studio Update 3

Samtidig er Windows Store nå klar for å ta imot apper med den nye funksjonaliteten. 

En minst like interessant nyhet er at det nå er mulig for utviklere å sende inn Win32- og .Net-programvare – altså vanlige Windows-programmer –for distribusjon via Windows Store. 

Desktop Bridge

Ved hjelp av konverteringsprogramvaren Desktop Bridge, som tidligere har gått under navnet Project Centennial, er det mulig tilpasse vanlige Windows-programmer slik at de kan installeres, oppdateres og avinstalleres på samme måte som dagens Windows Store-apper. 

Desktop Bridge gjør det også mulig for de tilpassede Windows-programmene å utnytte andre muligheter som finner i Universal Windows Platform, inkludert tilgang til programmeringsgrensesnitt for Live Tiles, nettskybaserte lagringstjenester og push-baserte varsler.

Utviklere som ønsker å gjøre vanlige Windows-applikasjoner og -spill tilgjengelige gjennom Windows Store, må i første omgang melde sin interesse til Microsoft via et skjema på denne siden.

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen