Desktop Bridge

Windows Store klar til å ta imot Win32- og .Net-apper

Lover ryddigere installasjon av vanlig Windows-programvare.

Bildet er fra en tidligere demonstrasjon av hvordan desktoputgaven av mediespilleren VLC kan integreres med Universal Windows Platform ved hjelp av Desktop Bridge.
Bildet er fra en tidligere demonstrasjon av hvordan desktoputgaven av mediespilleren VLC kan integreres med Universal Windows Platform ved hjelp av Desktop Bridge. (Bilde: Microsoft )

Lover ryddigere installasjon av vanlig Windows-programvare.

Samtidig som at utrullingen av Windows 10 Anniversary Update startet i går, kom Microsoft med et SDK (Software Development Kit) for utviklere som vil lage apper som utnytter de nye mulighetene jubileumsoppdateringen til Windows 10 tilbyr. I tillegg kom selskapet med Visual Studio Update 3

Samtidig er Windows Store nå klar for å ta imot apper med den nye funksjonaliteten. 

En minst like interessant nyhet er at det nå er mulig for utviklere å sende inn Win32- og .Net-programvare – altså vanlige Windows-programmer –for distribusjon via Windows Store. 

Desktop Bridge

Ved hjelp av konverteringsprogramvaren Desktop Bridge, som tidligere har gått under navnet Project Centennial, er det mulig tilpasse vanlige Windows-programmer slik at de kan installeres, oppdateres og avinstalleres på samme måte som dagens Windows Store-apper. 

Desktop Bridge gjør det også mulig for de tilpassede Windows-programmene å utnytte andre muligheter som finner i Universal Windows Platform, inkludert tilgang til programmeringsgrensesnitt for Live Tiles, nettskybaserte lagringstjenester og push-baserte varsler.

Utviklere som ønsker å gjøre vanlige Windows-applikasjoner og -spill tilgjengelige gjennom Windows Store, må i første omgang melde sin interesse til Microsoft via et skjema på denne siden.

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen