Windows taper andeler i servermarkedet

Plattformene som vokser mest i omsetning er Linux og IBMs system for stormaskiner.

Windows taper andeler i servermarkedet

Plattformene som vokser mest i omsetning er Linux og IBMs system for stormaskiner.

Analyseselskapet IDC har publisert sine anslag for det globale servermarkedet i andre kvartal. Fordelingen per leverandør gjenspeiler den samme utviklingen som i forrige ukes anslag fra Gartner. IDC gir imidlertid et mer detaljert bilde av markedsutviklingen fordelt på plattformer.

    Les også:

Ifølge IDC vokste det globale servermarkedet med 6,4 prosent fra andre kvartal 2007 til andre kvartal 2008, til 13,9 milliarder dollar. Gartners anslag er 5,7 prosent til 13,8 milliarder dollar.

Rekkefølgen og tendensene for leverandørene er den samme, men IDC har større omsetningsvekst på IBM – 13,8 prosent mot Gartners 11,5 prosent – og mindre vekst for Dell – 14,1 prosent mot Gartners 15,0 prosent. IDC har også større nedgang for både Fujitsu / Fujitsu Siemens og Sun: henholdsvis 2,0 prosent og 7,2 prosent, mot Gartners 0,1 prosent og 6,8 prosent.

IDCs tall viser ellers at Windows Server taper markedsandeler, selv om Microsoft-plattformen holder stand som den med størst omsetning:

Disse fire plattformene står for 94,4 prosent av serveromsetningen i det globale markedet.

IBM har ifølge IDC gjenerobret stillingen som verdens største leverandør av Unix-systemer. Sun er henvist til andre plass, med HP på tredje.

Til toppen