OPERATIVSYSTEMER OG PROGRAMVARE

Windows Terminal får nostalgimodus

Gjenopplev det å bruke en gammeldags bilderørskjerm.

Windows Terminal v.0.8 inkluderer CRT-effekter. Bildet viser dette mens filbehandleren Midnight Commander kjøres.
Windows Terminal v.0.8 inkluderer CRT-effekter. Bildet viser dette mens filbehandleren Midnight Commander kjøres. Skjermbilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. jan. 2020 - 15:00

Microsoft har lovet å komme med jevnlige funksjonsoppdateringer til det nye terminalvinduet i Windows 10, men i versjon 0.8, som skal lanseres den 14. januar, har utviklerne inkludert noe funksjonalitet som nok først og fremst skal vekke nostalgifølelsene hos de av brukere som tidligere har benyttet ledetekstvinduer eller MS-DOS på PC-er med bilderørskjerm (CRT).

CRT-effekter

Noe tilsvarende CRT-opplevelsen er nå mulig å oppleve på nytt i Windows Terminal v0.8, som inkluderer en eksperimentell funksjonalitet som omtales som CRT-effekter. Dette inkluderer effekten av de horisontale stripene som kunne oppleves på slike skjermer når elektronstrålen sveiper over skjermen.

Stort mer enn det bildet øverst i saken viser, vet vi foreløpig ikke om denne disse CRT-effektene. På bildet i toppen av saken vises verktøyet Midnight Commander (mc). Det er tvilsomt at dette er inkludert, men en Windows-utgave kan lastes ned fra denne siden.

I tillegg til dette, inkluder 0.8-versjonen en søkefunksjon, mulighet til å justere størrelsen på fanene og nye konfigurasjonsmuligheter, inkludert det å kunne åpne nye faner med en gitt profil ved hjelp av selvvalgte tastekombinasjoner. 

Fortsatt dreier det seg om en forhåndsvisning av det som skal bli det ferdige produktet. Ifølge veikartet til prosjektet skal Windows Terminal v1.0 muligens lanseres den 1. april.

Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.