Windows-terminalen truer NC-en

Den Hydra-baserte Windows-terminalen til Microsoft er i ferd med å stjele noe av oppmerksomheten fra Suns mye omtalte Java-baserte nettcomputer-konsept.

JavaSoft, Sun Microsystems' Java-divisjon, jobber på spreng for å få ferdig Java-programvare slik at Suns nettcomputer skal bli et nyttig verktøy for næringslivet. Dagens utgave av nettcomputeren er fortsatt for umoden til å gjøre nytte i mange sammenhenger.

I mellomtiden begynner endel NC-produsenter å rette blikket mot Microsofts Hydra for NT, et distribuert flerbrukersystem, som konkurrerer med det Java-baserte NC-operativsystemet til Sun.

NC-utvikler Boundless Technologies Inc har kansellert planer om å produsere en NC basert på StrongARM-prosessoren og skal i stedet utvikle en Windows-terminal som skal kjøre Hydra. Endringene i strategi begrunner ledelsen i selskapet med Javas manglende støtte for Microsoft-applikasjoner, skriver PC Week Online.

- En stor mangel i Java er hvordan man skal takle Microsoft-applikasjoner, sier Mike Stebel i Boundless Technologies til PC Week Online. - Skal vi be kundene om å skrive om alle sine applikasjoner i Java? Det kommer aldri til å skje.

- Java er umodent, og det er et relativt lavt antall bedrifter som er villig til å være tidlig ute med å utnytte Java i bedriftene. Resultatet er at vi må bevege oss i retning av Microsofts løsninger, sier Stebel.

Også Network Computing Devices og Wyse Technology vil vise betaversjoner av Hydra-klienter på Comdex, i tillegg til Java-baserte NC-er.

Imidlertid vil Neonware Corp holde seg til Java-baserte NC-er, fordi selskapet mener at Hydra-baserte Windows-terminaler ikke vil gi skikkelig støtte til Java-applikasjoner.

Det som er et faktum er at hverken Java-baserte NC-er eller Windows-terminaler har bevist sin driftssikkerhet i bedriftskritiske applikasjoner i stor skala eller over lengre tid. Java-baserte NC-er har vært under utvikling i flere år, men har som ulempe å være basert på et svært nytt dataspråk som ennå ikke er fullmodent.

Hydra-baserte Windows-terminaler har som fordel at de bygger på etablert Windows-teknologi, men konseptet har ikke vært i utvikling på langt nær så lenge som NC-en.