BEDRIFTSTEKNOLOGI

Windows via Chrome OS

Google klar med tre etterlengtede nyheter.

Det er nå mulig å kjøre Windows-programvare som Photoshop på Chrome OS gjennom virtualiseringsløsningen til Citrix.
Det er nå mulig å kjøre Windows-programvare som Photoshop på Chrome OS gjennom virtualiseringsløsningen til Citrix. Bilde: Google
15. aug. 2011 - 16:32

Googles nettleser-orienterte operativsystem Chrome OS fikk i forrige uke tre forbedringer, som alle er myntet på utdannings- og bedriftsmarkedet.

Bærbare pc-er med Chrome OS, også kjent som Chromebooks, kan for første gang kjøre virtualiserte Windows-programmer gjennom Citrix.

Citrix viste allerede før jul frem en tidlig utgave av Citrix Receiver til Chrome OS. Klienten er nå tilgjengelig som en offentlig betaversjon gjennom Chrome Web Store.

Receiver finnes fra før til en mengde andre operativsystemer, og muliggjør kjøring av virksomhetens Windows-programvare som XenApp-installasjon over nettverket. Dette krever at verten har relevant Citrix-programvare installert.

Det er verdt å merke seg at denne versjonen av Citrix Receiver fungerer med operativsystemet Chrome, men ikke nettleseren som bærer samme navn.

Chrome OS får samtidig støtte for VPN (virtual private network), slik at brukere kan få fjernaksess til virksomhetens sikrede nettverk.

Nytt er også støtte for krypterte trådløse forbindelser over 802.1X-protokollen (secure WiFi), for autentisering av brukere.

Det er nettopp tilbakemeldinger og ønsker fra skolesektoren og bedriftskunder som Google legger til grunn for nyhetene, forklarer selskapet i et blogginnlegg.

Google oppgir også at operativsystemet våkner raskere fra dvalemodus. Dette har aldri tatt særlig lang tid med Chrome OS, men nå skal ventetiden uansett være kortet ned med rundt 32 prosent fra tidligere.

Oppgraderingene av operativsystemet skjer automatisk ved omstart av Chromebook, såfremt maskinen har tilgang til Internett.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.