Windows Vista er ennå ikke helt ferdig

Den nye utgaven av Windows vil leveres med betydelige mangler. Microsoft jobber med å løse disse nå.

Selv om Microsoft har annonsert og delvis gjort den produksjonsklare utgaven av Windows Vista tilgjengelig, er det fortsatt arbeid som gjenstår. Med det menes ikke feilfikser for nyoppdagete feil eller helt nye funksjonalitet. Derimot handler det om enhetsdrivere.

Selv om Windows Vista leveres med nærmere 20.000 drivere, nesten det dobbelte av det som følger med Windows XP, er det betydelige hull.

Det er ikke nødvendigvis Microsoft som har skylden for dette. De fleste av drivere skrives av maskinvareleverandørene selv. Og mange har ennå ikke levert drivere til Windows Vista.

Jim Allchin, visepresident i Microsoft, forteller i sin blogg at selskapets Windows Update- og Automatic Updates-tjenester vil tilby ytterligere drivere.

- Vi vil fortsette å legge til flere drivere selv etter lanseringen. Arbeidet knyttet til kompatibilitet med tredjepartsprogramvare vil også fortsette. Så snart en bunke er klar, vil vi legge ut nye kompatibilitetsoppdateringer gjennom Windows Update, skriver Allchin.

- Når du bruker Windows Vista første gang, vil du se at systemet spør om du vil se etter oppdateringer. Jeg anbefaler dette sterkt - det er en god vane. Og ikke bli overrasket dersom systemet laster ned noen oppdateringer. Faktisk bør du forvente dette, skriver han.

Ifølge IDG News kan Automatic Updates i Vista konfigureres til å laste ned og installere drivere uten å brukerinnvirkning.

Windows Vista skal komme i butikken helt i slutten av januar 2007.

Til toppen